Wel of geen sneeuw morgen, NS past dienstregeling vast aan

Volgens de weermannen en vrouwen kan het morgen wel eens gaan sneeuwen, in het zuiden en midden van het land. De NS hebben geleerd van eerdere sneeuwbuien en passen nu al de dienstregeling voor morgen aan. Er rijden een stuk minder treinen door het land.

NS en ProRail hebben dit besloten op basis van de weersverwachting van onafhankelijke weerbureaus voor de komende 24 uur. Door deze aanpassing is er meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen als gevolg van de sneeuw op te vangen. Tijdens deze aangepaste dienstregeling rijden de treinen op veel trajecten in halfuurdiensten in plaats van kwartierdiensten. Het kan hierdoor drukker worden, uw reis kan langer duren en op sommige trajecten moet u extra overstappen.

Een paar jaar geleden was de chaos groot in het land. Er viel in een paar uur zoveel sneeuw dat wissels bevroren raakten, treinen niet meer door de sneeuw konden rijden en er heel wat treinen stil kwamen te staan, op stations, maar ook in weilanden in the middle of niks. De reizigers moesten wachten op stations, waar het toch al zo koud was, en moesten in hotels of op het station slapen. Bussen reden namelijk ook niet, taxi’s zaten stampvol, als ze al reden. De NS wil dit per se voorkomen en gooit daarom haar schema vast om.

Mocht je morgen met de trein op pad gaan, kijk dan vlak van tevoren op ns.nl, houdt het weer in de gaten en kijk op twitter of internet of alle treinen nog rijden. Succes!

 

Lees ook:Morgen: Mogelijk vertraging op het spoor door werkonderbreking machinisten
Lees ook:Zware storm: Morgen minder treinen tussen Den Helder en Zaandam
Lees ook:Vanaf morgen: Nieuwe dienstregeling NS
Lees ook:Sneeuwbuien: Vluchten geschrapt, minder treinen, problemen op de weg
Lees ook:Staking machinisten: Morgen mogelijk minder tot geen treinen in heel Nederland

Geen reacties // Reageer