Plannen voor bed-tax in Londen:Toeristen betalen belasting voor schone straten

amersfoort

Het bestuur van Londen heeft weer iets nieuws bedacht om wat extra inkomsten te krijgen. De toeristen moeten straks een bed-tax betalen. Met deze bed-tax, hoopt Londen straks de straten in de binnenstad goed schoon te kunnen houden.

Toeristen betalen straks, als de plannen goed worden gekeurd, 1 pond (€1,28) meer bij het betalen van hun hotelovernachting. Met deze heffing hoopt de stad zo’n 5 miljoen pond op te halen. Met dat geld kan er straks extra goed geveegd worden bij populaire toeristische plekken.

In grote Europese steden zoals Rome, Venetië, Florence, Parijs, Berlijn en Barcelona wordt er al een soort van toeristenbelasting gevraagd. Niet alleen deze steden vragen om een extraatje, ook Engelse steden als Birmingham, Bristol en Edinburgh hebben de toeristenbelasting al ingevoerd.

De plannen voor deze belasting liggen nu nog bij bestuurders en moeten nog goedgekeurd worden. Niet alleen de stad zelf, maar ook hoteleigenaren moeten hun goedkeuring geven. En zijn de hotels tegen, dan gaat het hele veegfeest niet door.

Bron: The Guardian/The Telegraph

 

 

Lees ook:Burgemeester Londen wil toeristenbelasting invoeren
Lees ook:Ecotaxa: Mallorca voert toeristenbelasting in
Lees ook:Ecotaxa: Toeristenbelasting ingevoerd op de Balearen
Lees ook:Belg sleept Venetië voor de rechter om toeristenprijzen
Lees ook:Nieuw bij Arriva: Voordelig met de bus naar Londen

Geen reacties // Reageer