Recordaantal bezoekers voor Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival, dat plaatsvond van donderdag 27 november 2014 t/m zondag 18 januari 2015. is helaas weer afgelopen. De organisatie kan terugkijken op een mooi evenement met een recordaantal bezoekers. Maar liefst 730.000 mensen kwamen op het Festival af.

Dit was de 3e editie van het Festival. De historische binnenstad van Amsterdam was ruim 50 winterdagen het decor voor het licht- en waterfestival. Het festival toont lichtsculpturen en projecties van hedendaagse (inter)nationale kunstenaars. Bezoekers konden kiezen uit de boottocht ‘Water Colors’ of de wandeltocht ‘Illuminade’ langs in totaal 40 verschillende lichtkunstwerken.

Maar dat was nog niet alles, zo waren er voorstellingen, tentoonstellingen, lezingen en workshops waarbij licht centraal stond. Zo was in het Amsterdam Museum, de Hermitage Amsterdam en het Rijksmuseum de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw te zien.

Directeur Raymond Borsboom is trots: “Ten opzichte van vorig jaar kende het festival 30 procent meer bezoekers. Deze editie was groter dan ooit met maar liefst 40 kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. ‘

En ook de buitenlandse pers was lovend over dit Festival. The Guardian riep  het Amsterdam Light Festival onlangs uit tot één van de mooiste lichtfestivals van Europa. Mede omdat dit het enige festival is waar de kunstwerken per boot te bekijken zijn.

Lees ook:Uittip: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Uittip: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Recordaantal bezoekers voor Fiets en Wandelbeurs
Lees ook:Recordaantal bezoekers op SAIL Amsterdam
Lees ook:Recordaantal passagiers Schiphol in 2014

Geen reacties // Reageer