Opmerkelijk: Rare regels voor stewardessen

Heb je net mijn vorige bericht gelezen waar Corendon op zoek is naar een steward/stewardess? Voor velen is dat een droombaan, maar sommige vliegmaatschappijen hebben wel hele vreemde regels voor stewardessen in hun contracten opgenomen. Wat dacht je van een minuut verplicht watertrappelen? Of het verplicht dragen van een sarong? Hieronder een lijstje met rare regels.

Wil je bij Qatar Airways aan de slag? Dan eist het bedrijf dat je de eerste 5 jaar niet mag trouwen. En ben je zwanger en wil je op de grond werken en niet in de lucht? Dat kan het bedrijf niet garanderen.

Bij Tam, een maatschappij uit Brazilië, moet het personeel sportief  en fit zijn. Zo moeten zij een intensieve jungle training volgen. Als een vliegtuig een noodlanding moet maken tussen de bomen, moet het cabinepersoneel voorbereid zijn. Overigens is dit niet een eis van het bedrijf, maar van de regering.

Wil je werken bij Virgin Atlantic? Dan moet je eerst een stylingscursus volgen. Alle vrouwen en mannen krijgen deze beautyles. Zo leren de dames hoe ze mascara, rouge en rode lippenstift moeten dragen. En de mannen? Die krijgen les in het camoufleren van een pukkel met make-up.

Veel bedrijven eisen dat het personeel goed moet kunnen zwemmen. EasyJet gaat een stapje verder. Zij gaan kijken of het personeel wel echt goed kan zwemmen en moeten een minuut watertrappelen.

En de uniformen? Stewardessen moeten toch meestal verplicht een mantelpakje dragen? Dat hoeft niet, zo moeten stewardessen van Singapore Airlines verplicht een lange kleurrijke sarong dragen. Het lijkt misschien mooi, maar het zit een beetje onhandig. En stewardessen van Lufthansa moeten tijdens de Oktoberfesten een traditionele  dirndl dragen. En de mannen? Die moeten dan een lederhose dragen. Handig als je op een festival bent, niet als je moet werken in een vliegtuig.

En heb je een hekel aan dat strakke mantelpakje en wil je liever een broek dragen? Dan kom je er bij British en Etihad Airways niet in. Deze bedrijven hebben de broek verboden. Bij stewardessen dan, niet bij stewards.

Bron: Telegraaf.nl/Daily Mail

 

 

Lees ook:Stewardessen Air France weigeren hoofddoek te dragen op Iran-vluchten
Lees ook:EU verplicht opvang gestrande treinreizigers
Lees ook:Droombaan in de aanbieding: British Airways zoekt piloten en stewards
Lees ook:Air India zet dikke stewardessen op non-actief
Lees ook:Cyprus Airways stopt met vliegen

Geen reacties // Reageer