Staking: Luchthaven Hamburg gesloten

Vanmorgen vroeg gingen de beveiligers van het vliegveld in Hamburg in staking. Er ontstond een enorme chaos en de politie besloot om de oudste luchthaven van Europa af te sluiten. De staking duurt 24 uur en de luchthaven adviseert om niet meer naar het vliegveld te komen.

De beveiligers staken voor een beter loon, de cao-onderhandelingen zijn namelijk stukgelopen.De vakbond noemt deze staking een “waarschuwingsstaking.” Volgens de bond is dit nog maar een voorproefje van wat een algehele staking kan veroorzaken. Ook een deel van de beveiligers op de luchthavens van Stuttgart en Hannover hebben het werk neergelegd.

De chaos in de vertrekhal was groot vanmorgen. Er waren maar 2 controlepoortjes open en haast niemand kon door de poortjes. De politie kwam en sloot de toegang tot de luchthaven af. Reizigers werden weggestuurd en vluchten werden massaal geannuleerd. Ruim 40.000 mensen hadden last van deze staking.

De luchthaven waarschuwt om vanavond niet meer naar het vliegveld te komen. Hamburg Airport laat weten dat de dienstregeling morgen weer hervat zal worden en dat alles dan weer normaal is. Eind januari werd er ook gestaakt door de beveiligers op de luchthavens van Düsseldorf en Keulen. De beveiligers wilden meer loon.

Bron: nos.nl 

 

Lees ook:Staking Duitsland: Lufthansa schrapt 900 vluchten, vliegveld Bremen deels gesloten
Lees ook:Wilde staking legt Belgisch vliegverkeer plat tot woensdagmiddag
Lees ook:Grote staking dreigt op Duitse luchthavens
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open, vluchten hervat
Lees ook:Helft vluchten Air France geannuleerd door staking

Geen reacties // Reageer