Ebola: Grenzen Liberia weer open

Ebola is op zijn retour, tenminste zo lijkt het. Liberia is een van de landen die het zwaarst werden getroffen door het virus. De grenzen van het land waren sinds juli gesloten, maar het land zal morgen de grenzen weer openstellen.

Ebola

Het gaat om de grenzen met Sierra Leone en Guinee. Deze grenzen gingen dicht om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze landen zijn nog niet ebolavrij. Vorige week werden er twee nieuwe gevallen gemeld in Liberia. In Guinee waren dat er 52 en in Sierra Leone 74. Buurlanden als Ghana, Gambia en Senegal zijn wel ebolavrij.

Negatief reisadvies

De nachtklok wordt nu opgeheven en de grenzen gaan weer open. Er geldt nog altijd een negatief reisadvies voor het land, maar misschien dat Buitenlandse Zaken dit snel weer opheft, zodat het toerisme weer op gang kan komen. De toeristische sector verkeert in deze vakantiegebieden in zeer zwaar weer.

Toerisme

Er gaan sinds de ebola-uitbraak fors minder mensen op vakantie. De Nederlandse reisorganisaties zien wel dat de Nederlandse toerist niet bang zijn voor dit virus. Ze gaan gewoon op vakantie naar Oost- en Zuid-Afrika. Alleen West-Afrika, daar durven de Nederlanders niet zo goed meer heen. Wereldwijd hebben de reisorganisaties 20 tot 70% minder reizen verkocht naar het oosten en zuiden van Afrika. Dat komt vooral door het feit dat toeristen wereldwijf Afrika als 1 land zien, wat natuurlijk niet zo is.

Arm land

Liberia is 1 van de armste landen op aarde. Er is, mede door de ebola en het feit dat er veel rebellen actief zijn in het land, bijna geen toerisme in het land. Wel kan je vliegtickets boeken. Liberia heeft een uitgebreide flora en fauna. Je vindt er zandstranden waar je uitstekend kunt surfen, berggebieden, moerassen en regenwouden (44% van het land). In deze gebieden leven olifanten, dwergnijlpaarden, chimpansees en antilopen. Het land staat verder bekend om zijn grote rubberplantages. Het is te hopen dat er in de toekomst weer mensen naar dit land zullen reizen.

Het ebolavirus heeft zeker 9300 mensen het leven gekost. Ongeveer 3900 daarvan waren mensen uit Liberia. Het aantal besmettingen in Liberia is sinds oktober afgenomen, meldt de wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Bron: AD/RTL Nieuws 

Lees ook:Ebolavirus in Uganda is onder controle
Lees ook:Ebolavirus in Uganda slecht voor toerisme
Lees ook:Op reis naar West-Afrika? Wees waakzaam voor ebolavirus
Lees ook:Gratis MERS-verzekering voor toeristen in Zuid-Korea
Lees ook:Toerisme in Syrië met 75% teruggedrongen

Geen reacties // Reageer