Aardbeving Nepal: Kathmandu Airport kan vluchten niet aan, nog 23 Nederlanders vermist

Een week na de aardbeving in Nepal is de hoop op overlevenden onder het puin bijna vervlogen. Het dodental is opgelopen naar 7.000 mensen. Het aantal vermissingen is nog hoger en daar zitten ook nog Nederlandse toeristen bij.

Nederlanders vermist

Momenteel zijn er nog 23 Nederlanders vermist in Nepal. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is druk naar ze op zoek en adviseert met klem om contact op te nemen met het ministerie. Inmiddels zijn er 220 Nederlanders gered en zijn zij met vliegtuigen naar Nederland gebracht.

Chaos op het vliegveld

Maar op het vliegveld van Kathmandu, Kathmandu Airport, heerst de chaos. He vliegveld was een tijdje gesloten, maar draait nu weer op volle sterkte. De toeristen willen graag snel naar huis en de hulpverleners willen juist het land in. Maar omdat het vliegveld midden in de stad ligt, kunnen er niet zoveel vliegtuigen landen. Normaal landen er 40 vluchten per dag, maar dat is nu 2 keer zoveel.

Ook een vliegtuig parkeren is lastig, het vliegveld heeft niet zoveel parkeerplekken beschikbaar voor de vliegtuigen. Veel vliegtuigen moeten daarom in de lucht al wachten op een plekje en vliegen dus rondjes om de stad. Doordat er deze week zoveel grote vliegtuigen zijn geland, is de landingsbaan beschadigd. Het vliegveld heeft vandaag dan ook besloten dat grote vliegtuigen niet meer mogen landen.

Grote vliegtuigen, die vooral vol zitten met hulpgoederen van de VN, moeten nu rechtsomkeert maken. Kleine vliegtuigen kunnen wel gewoon landen. Pas als de landingsbaan weer gemaakt is, mogen de vliegtuigen weer landen.

Bron: NOS/BBC

Lees ook:Reisadvies aangepast: Reizen naar Zuid-Nepal weer mogelijk
Lees ook:Vliegveld Nepal na 4 dagen weer open
Lees ook:Nieuw vliegveld moet meer toeristen naar Machu Picchu trekken
Lees ook:Vliegveld Bali heropend
Lees ook:Vliegtuig naast de baan: Duizenden passagiers vast in Nepal

Geen reacties // Reageer