VS wil eigen grenscontroles op Schiphol

Ga je binnenkort op vakantie naar Amerika? Dan kan het zomaar zijn dat je al op Schiphol te maken krijgt met Amerikaanse grenscontroles op Nederlands grondgebied.

De VS wil al op Schiphol reizigers en goederen controleren en heeft de Nederlandse regering daarvoor om toestemming gevraagd. Ook andere landen in Europa zijn door de VS benaderd, waaronder Duitsland en Zweden. Als mensen al op Schiphol door de Amerikanen zijn gecontroleerd , kunnen ze in de VS gemakkelijk en snel zonder controle het land in en kunnen zo makkelijk overstappen op een binnenlandse vlucht zonder uitgebreide bagagecheck.

Langere wachttijden

 

Nadeel is wel dat de wachttijden op Schiphol langer zullen worden en dat Nederland opdraait voor (een deel van) de kosten van de Amerikaanse grenscontroles. Minister van der Steur van Veiligheid en Justitie is momenteel aan het onderzoeken wat de gevolgen zijn van het invoeren van buitenlandse grenscontroles op Nederlands grondgebied. Zo wordt er ook gekeken wat er met geweigerde reizigers moet gebeuren.

Speciale ruimte

Amerikaanse grenscontroles op buitenlandse vliegvelden zijn niet nieuw. De VS voert al grenscontroles uit op 15 buitenlandse luchthavens, onder meer in Canada, Ierland, de Verenigde Arabische Emiraten en op Aruba. Als deze plannen inderdaad doorgaan, zal Schiphol een complete pier moeten afsluiten. Na de controles moeten de reizigers dan immers in een speciale ruimte wachten om te voorkomen dat ze zich mengen met passagiers voor andere vluchten.

Bron: NOS.nl/Noordhollands Dagblad 

 

Lees ook:Schiphol introduceert automatische paspoortscans
Lees ook:Met de auto naar Oostenrijk? Langere wachttijden door grenscontroles
Lees ook:Drukste dag van het jaar voor Schiphol
Lees ook:Controles op Schiphol verscherpt, Nigeriaan werd niet gecontoleerd op Schiphol
Lees ook:Na chaotische meivakantie: Schiphol zet extra medewerkers in

1 Reacties // Reageer

One thought on “VS wil eigen grenscontroles op Schiphol

  1. A. Bentvelzen

    Ja Amerika wil al in Nederland grens controles gaan invoeren, iets wat ze in Amerika ook niet goed lukt. Dan kunnen we straks zonder toestemming van Nederland ontvoerd worden naar Amerika omdat jouw gezicht de Amerikanen niet aan staat. Kijk maar wat in Amerika gebeurt. Nederland mag ook niet in Amerika grens controles gaan uitvoeren. Nederland word straks gewoon een dependance van Amerika, waar de Amerikanen het voor het zeggen hebben. Maar als het aan onze Regering ligt, zal dat toch wel ingevoerd gaan worden. Mark Prutser is voor Amerika. Hij heeft al goede contacten voor zichzelf op de kop getikt in Amerika, dus zijn kostje is reeds gekocht. Nederland word dus een tweede Amerika in het klein, zo krijgt Amerika dus voet aan de grond in Europa, en hebben de andere Europese landen niets meer te vertellen.

      /  

Comments are closed.