Chinezen massaal op vakantie naar Nederland

Steeds meer Chinese toeristen kiezen ervoor om naar ons koude kikkerlandje af te reizen. Kwamen er vorig jaar nog een kwart miljoen Chinezen op visite, dit jaar zullen het er 300.000 zijn. Zo zijn er dit weekend maar liefst 4.500 Chinezen in ons land. En toevallig zijn het ook nog eens allemaal collega’s van elkaar.

Het Chinese bedrijf Perfect had wat geld over en organiseerde een bedrijfsuitje. De medewerkers gingen niet een dagje bowlen of survivallen, maar reizen gewoon een aantal dagen door Nederland. Nooit eerder bezocht zo’n grote groep Chinese toeristen ons land. De collega’s worden met 90 bussen door Nederland vervoerd. Vandaag ging de reis naar Den Haag, waar de Chinezen ook nog eens met minister Kamp op de foto mochten. Kamp was dolblij met al die aandacht en het feit dat zoveel toeristen ontdekken wat Nederland allemaal te bieden heeft.

Morgen gaan de Chinezen naar de Jaarbeurs en schuiven ze allemaal aan bij een gigantisch galadiner. Als toetje gaan ze ook nog eens allemaal met elkaar op de foto. Behalve Utrecht en Den Haag gaan de toeristen ook naar Delft, Roermond en bezoeken ze de Veluwe. De collega’s overnachten in hotels in de Randstad. Ze zitten in hotels verspreid over de Randstad, onder meer in Den Haag, Delft, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. En eten, dat doen ze het liefst in Chinese restaurants.

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) levert de komst van deze groep zo’n 7 à 8 miljoen euro op. Dat een Chinees bedrijf zijn medewerkers meeneemt naar het buitenland is niet nieuw. Begin deze maand nog vierde een groot bedrijf uit China zijn 20e verjaardag in Parijs. 6.400 medewerkers brachten 4 dagen door in de Franse hoofdstad, 140 hotels waren helemaal volgeboekt.

Bron: NOS.nl 

Lees ook:Burgemeester Amsterdam adviseert toeristen: Ga eens in Rotterdam overnachten
Lees ook:800.000 Chinezen naar Nederland in 2025
Lees ook:Chinese media in actie tegen vieze toerist
Lees ook:Aziatische buurlanden overspoeld door Chinese toeristen
Lees ook:“Whele do you come flom?” Verbod op slecht Engels spreken in China!

Geen reacties // Reageer