Heiligschennis: Naakte Nederlandse toerist opgepakt in Maleisië

Afgelopen week stond social media vol met foto’s van toeristen die op de berg Kinabalu stonden. Niks bijzonder zou je zeggen, maar deze toeristen waren allemaal naakt. Maleisië is woest en heeft een aantal toeristen opgepakt, waaronder ook een 23-jarige Nederlander.

Een paar dagen nadat tien toeristen op de Kinabalu uit de kleren waren gegaan, was er een aardbeving op de berg. Daarbij kwamen 18 mensen om. De berg is heilig voor de Maleisiërs en volgens de autoriteiten hebben de toeristen met hun naaktactie de goden ontstemd en daardoor de aardbeving uitgelokt. Volgens de vicepremier hebben de toeristen zich respectloos gedragen.

Ook de inwoners van het land zijn boos. De toeristen waren met een gids op pad en vonden het leuk om naakt op de berg te poseren voor wat foto’s. De gids waarschuwde de toeristen dat dit niet mocht, maar daar trokken de toeristen zich niks van aan en trokken juist wat uit.

Inmiddels hebben 2 Canadezen zich bij de politie gemeld, is er een Britse toerist opgepakt en is de Nederland ook zelf naar de politie gegaan. De 4 toeristen zitten nu in de cel, worden aangeklaagd en kunnen nu een celstraf van 3 maanden en een geldboete krijgen. Duur grapje dus, naakt poseren.

Bron: NOS.nl 

Lees ook:Heiligschennis: Strippende toeristen in Maleisië weer vrijgelaten
Lees ook:Naaktfoto’s: Maleisië opent jacht op Chinese toeristen
Lees ook:Update: Kenia arresteert zeven verdachten verkrachtingen
Lees ook:Maleisië richt zijn pijlen op toerisme
Lees ook:Tijdschrift gesloten na sexy aardbevingfoto’s

Geen reacties // Reageer