Dit weekend: Lange files verwacht richting Zuid-Europa

filebord

De scholen in regio Zuid zijn vandaag op slot gegaan en alle scholieren hebben nu vakantie. De zomervakantie is dus in volle gang. Vandaag en morgen gaan er veel Nederlanders met de auto op vakantie. Een echte zwarte zaterdag zal het nog niet zijn, maar het zal wel druk worden op de wegen naar het zuiden van Europa. Hieronder een overzicht met de knelpunten en drukke wegen in Europa:

Duitsland
In Duitsland sluiten de scholen dit weekend in Berlijn, Brandenburg en Hamburg. Dat zal vooral zaterdag te merken zijn op de wegen. Grootste knelpunten zijn de A1/A7 bij Hamburg en de snelwegen rond Neurenberg en München (A3/A8/A9).

Frankrijk
Ook op de snelwegen in Frankrijk wordt het nu week na week drukker op de zaterdag. Deze zaterdag worden er vooral vakantiefiles verwacht op de A7 Lyon – Orange, de A9 Orange – Spaanse grens en op de A10 Parijs – Bordeaux.

Zwitserland
Vakantieverkeer uit de omringende landen zorgt vooral zaterdag voor drukte in Zwitserland. Knelpunten zijn de A1 St. Gallen – Zürich – Bern, A2 Bazel – Chiasso, voor de St Gotthardtunnel, A13 Chur-Bellinzona, voor de San Bernardinotunnel. Zodra de wachttijd bij de Gotthardtunnel meer dan een uur is, wordt geadviseerd om te rijden via de A13 Chur – Bellinzona via de San Bernardinotunnel. Wel zijn er tussen Landquart en Roveredo op diverse plaatsen werkzaamheden.

Oostenrijk/Italië
Op de Oostenrijkse wegen wordt de meeste drukte in Tirol, op de B179 tussen Füssen en Nassereith verwacht. Ook zijn er files mogelijk op A10 Salzburg – Villach en de A13 Innsbruck – Brenner.  Op de wegen in Noord-Italië staan zaterdag files op de A22 Brennerpas richting Verona. Ook op de wegen richting de kust, zoals de A14 Bologna – Rimini, wordt het druk.

Ga je met de auto op pad, probeer dan of vannacht of zondagochtend te gaan rijden. Als dat echt niet lukt, wens ik je veel succes en een fijne vakantie!

Bron: ANWB

Lees ook:Dit weekend: Zomervakantie start met files in Duitsland
Lees ook:Zwarte Zaterdag: Weer filerijden op Europese wegen
Lees ook:Zwarte zaterdag: Files en extra reistijd op Franse snelwegen
Lees ook:Dit weekend: Files op weg naar de sneeuw
Lees ook:Zomervakantie: ANWB waarschuwt voor lange files in Frankrijk zaterdag

Geen reacties // Reageer