Groot-Brittannië wil zwarte lijst dronken Britse passagiers

Dronken Britse passagiers die zich misdragen in het vliegtuig… Het komt maar al te vaak voor en de Britse autoriteiten zijn dan ook helemaal klaar met deze dronken passagiers. De autoriteiten hebben dan ook een aantal maatregelen opgesteld die een einde moet maken aan vechtpartijen en andere incidenten met dronken passagiers in vliegtuigen.

Zo willen de autoriteiten een zwarte lijst opstellen voor passagiers die dronken in het vliegtuig zitten en er een potje van maken tijdens de vlucht. De passagiers mogen dan niet meer vliegen met de Britse vliegtuigmaatschappijen. De maatschappijen en de autoriteiten willen dit probleem al aanpakken voordat de passagiers in het vliegtuig stappen.

Zo wil de regering bekijken of het mogelijk is dat er een alcoholcontrole bij de gate komt en willen de Britten onderzoeken of er een alcohollimiet kan worden ingevoerd op luchthavens.

Uit cijfers van de civiele luchtvaartautoriteit komt naar voren dat er dit jaar al 165 ‘storende’ incidenten bij Britse luchtvaartmaatschappijen waren. Vorig jaar waren dat er nog 114 en in 2013 85. Deze stijging komt vooral doordat het aantal vluchten een vlucht heeft genomen en er meer incidenten worden gemeld.

Bron: The Times

Lees ook:Te dronken: Compleet Russisch staatsorkest uit vliegtuig gezet
Lees ook:Piloten willen Europese zwarte lijst lastige passagiers
Lees ook:(Filmpje) Dronken man verstoort vlucht Ryanair
Lees ook:Na zoveelste incident: China komt met database lastige passagiers
Lees ook:Ryanair voert alcoholverbod in tussen Groot-Brittanië en Ibiza

Geen reacties // Reageer