Tientallen mensen vergiftigd op camping in Belgische Ardennen

Een camping in de Belgische Ardennen is zondagavond ontruimd. Tientallen vakantiegangers werden plotseling ziek en hadden medische hulp nodig. De camping is tot nader order gesloten.

In totaal werden 40 vakantiegangers ziek op Camping Villatoile. De zieken hadden onder meer last van misselijkheid en buikpijn en ze moesten braken. Onder de zieken zijn ook Nederlanders. De geruchten gaan dat het leidingwater is vergiftigd, maar dat is nog niet bevestigd.

Vrijdag werden de eerste mensen ziek, zondag bleken er zo’n 40 personen ernstig ziek te zijn. De camping besloot om het rampenplan in werking te stellen. De camping werd ontruimd, er kwam een medische post op het terrein en de camping is tot nader order gesloten. Van de 40 zieken moesten er 4 personen naar het ziekenhuis. De rest van de zieken, waarvan het merendeel kinderen, zijn in een hotel ondergebracht om aan te sterken. De andere campinggasten verblijven momenteel in een sporthal.

De gemeente Dinant onderzoekt momenteel wat er aan de hand was op de camping. De gemeente hoopt binnen 24 uur de resultaten te hebben. De camping blijft vooralsnog gesloten.

Lees ook:Honderden mensen besmet met Norovirus op luxe cruiseschip
Lees ook:Bosbranden: Campings ontruimd bij L’Estartit in Spanje
Lees ook:Bosbranden houden Zuid-Europa in zijn greep
Lees ook:Camping bij Marseille geëvacueerd door bosbrand
Lees ook:Bosbranden Spanje: Toeristen en campings geëvacueerd

Geen reacties // Reageer