Zorgverzekeraars pleiten voor behoud werelddekking

De Nederlandse zorgverzekeraars vinden het geen goed idee dat het kabinet de werelddekking in de zorgverzekering wil afschaffen. Volgens de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn Nederlanders die straks buiten Europa reizen, dan niet meer via hun basisverzekering verzekerd voor medisch noodzakelijke zorg, tenzij zij vallen onder een van de ingewikkelde uitzonderingen.

Het kabinet rekent volgens ZN op een besparing van 60 miljoen euro. Maar de zorgverzekeraars hebben grote twijfels of de besparing in de praktijk wel kan worden gehaald en hebben dit in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. ,,Door de verschillende uitzonderingen kan het voor sommige Nederlanders ingewikkelder en wellicht ook moeilijker worden om zich te verzekeren voor medische zorg buiten Europa. We verwachten dat de complexe regels in de nieuwe wet leiden tot meer bureaucratie en extra kosten”, zegt algemeen directeur Petra van Holst.

Mocht er overigens iets gebeuren op vakantie waardoor je in het ziekenhuis belandt, dan dekt een zorgverzekeraar niet alle medische kosten. Daar is een goede reisverzekering voor nodig.

Bron: ANWB

Lees ook:Medisch toerisme India in opkomst
Lees ook:Veel toeristen laten zich niet vaccineren
Lees ook:Hoe kies je de juiste dekking voor je reisverzekering?
Lees ook:Friesland Bank zet ook bankpas ‘uit’ voor gebruik buiten Europa
Lees ook:Pinpassen Rabobank geblokkeerd voor buiten Europa

Geen reacties // Reageer