ANWB waarschuwt: Pas op voor illegaal downloaden in het buitenland

download

Even een leuk filmpje via The Pirate Bay downloaden als je s’nachts op je hotelkamer in Duitsland zit. Dat kan misschien bij ons in Nederland, maar in de rest van Europa kun je, ook al is het maar 1 filmpje, een dikke boete hiervoor krijgen en dat wil je natuurlijk niet. ANWB waarschuwt dan ook voor het illegaal downloaden van films en series.

De ANWB waarschuwt vakantiegangers voor hoge rekeningen voor illegaal downloaden. In heel Europa is downloaden uit illegale bron verboden en vooral uit Duitsland komen berichten over strenge handhaving.

Als je in Duitsland illegaal een paar films downloadt, kan je vakantie een dure nasleep krijgen met een rekening van € 900. Of er volgt een rekening van meer dan € 1.000 voor het illegaal kijken naar een populaire serie of voor het luisteren naar muziek.

Advocatenkantoren in Duitsland kunnen relatief eenvoudig aan IP-adressen komen. Ze werken in opdracht van de film- en muziekindustrie en versturen de rekening voor auteursrechten naar de eigenaar van de internetaansluiting. Gebruik je als vakantieganger wifi van het hotel, een vakantiehuis of camping dan kan de eigenaar daarvan besluiten je persoonsgegevens door te geven.

De ANWB waarschuwt daarom vakantiegangers hier rekening mee te houden. Uit andere landen zijn nog geen vergelijkbare signalen ontvangen. Maar illegaal downloaden is daar ook verboden en de vakantieganger weet nooit wanneer er tot handhaving wordt overgegaan.

Lees ook:ANWB Top camping: 48 Nederlandse campings krijgen predicaat
Lees ook:Nieuw bij ANWB: Het Camping Voordeel Pakket 2016
Lees ook:ANWB: Kans op kerstfiles in buitenland
Lees ook:Op vakantie naar Frankrijk? Oordoppen en headsets verboden achter het stuur
Lees ook:Later naar huis: Verkeershinder in Europa door winterweer

Geen reacties // Reageer