ANWB Kinderfietsenplan overhandigt 2000e fiets

anwb

Hoewel het niet over reizen gaat, heb ik al vaker geschreven over het Kinderfietsenplan van de ANWB geschreven. Het is namelijk erg belangrijk dat elk kind, of het nou rijk of arm is, over een goede, veilige fiets beschikt. En de actie loopt goed. want afgelopen week is de 2000e fiets overhandigt.

De ANWB heeft in een jaar tijd 2000 fietsen ingezameld en opgeknapt voor kinderen uit gezinnen die onder de armoedegrens leven. De 2000ste tweewieler werd vanmiddag door ANWB-directeur Frits van Bruggen overhandigd bij het hoofdkantoor van de ANWB.

De ANWB begon in september vorig jaar met het inzamelen van gebruikte fietsen voor kinderen tussen de tien en achttien jaar. De organisatie deed een oproep dergelijke fietsen bij verscheidene inzamelpunten in te leveren. De tweewielers worden door vrijwilligers opgeknapt. Via het Nationaal Fonds Kinderhulp komen de fietsen vervolgens bij de kinderen terecht.

In Nederland leven 61.000 kinderen onder de armoedegrens. Voor de gezinnen waarin ze opgroeien, is de aanschaf van een fiets vaak een te grote uitgave. ‘ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets’, zo stelt de organisatie. ‘Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist voor deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling.’

Het kinderfietsenplan gaat ook de komende jaren door. De ANWB wil in 2020 10.000 kinderfietsen hebben uitgedeeld.

Lees ook:ANWB Kinderfietsenplan: Doneer je fiets en help een kind
Lees ook:ANWB Kinderfietsenplan: Doneer je fiets en help een kind in armoede
Lees ook:Fiets 500 kilometer door Vietnam
Lees ook:Weinig paspoorten aangevraagd voor kinderen
Lees ook:ANWB komt met service voor fietsers

Geen reacties // Reageer