Overlevenden bij vliegtuigcrash Colombia

Vannacht vloog een Boliviaans vliegtuig van de maatschappij LaMia van Brazilië naar Bolivia. Vlak voor de landing stortte het vliegtuig neer in bergachtig gebied, aan boord een compleet voetbalteam uit Brazilië.

Het toestel met 72 passagiers en 9 bemanningsleden aan boord verdween rond 22.00 uur (lokale tijd) van de radar. Een aanzienlijk deel van het vliegtuig was gevuld met spelers, stafleden en gasten van de Braziliaanse club Chapecoense. De Braziliaanse ploeg zou morgen in Medellin de finale van de Copa Sudamericana spelen tegen Atlético Nacional.

Het vliegtuig stortte neer in bergachtig gebied bij Medellin. Een reddingsactie werd snel op touw gezet, maar door de weersomstandigheden kon dit eerst alleen over land. Aangekomen bij het vliegtuig bleek dat er vele doden te betreuren waren, maar wonder boven wonder werden er ook passagiers levend gevonden. Onder hen de reservekeeper en een verdediger. De keeper werd ook gevonden, maar stierf alsnog onderweg naar het ziekenhuis. Daarnaast zijn er nog een paar overlevenden gevonden, maar er bestaat veel onduidelijkheid over hoeveel mensen het ongeluk precies hebben overleefd.

De voetbalploeg speelde in de hoogste Braziliaanse competitie. De voetbalwereld is dan ook in rouw gedompeld. Bij het stadion staan veel rouwende fans. De autoriteiten onderzoeken momenteel hoe het ongeluk kon gebeuren. Zeker is wel dat de piloten vlak voor de crash een melding hebben gemaakt van elektronische problemen.

Lees ook:Vliegtuig neergestort in Libanon: zeven overlevenden teruggevonden
Lees ook:Negen doden bij crash Filipijns legervliegtuig
Lees ook:Toch geen overlevenden vliegtuig crash Ethiopian Airlines voor de kust van Libanon
Lees ook:Onderzoek: MH17 uit de lucht geschoten met Buk-raket
Lees ook:Vliegtuigcrash in Indische Oceaan

Geen reacties // Reageer