Vanaf zaterdag: Roken in wachtrijen Nederlandse pretparken verboden

Roken terwijl je wacht voor een attractie, voor jou een beetje ontspanning, voor anderen is die lucht minder prettig. Nederlandse pretparken zien ook dat roken voor andere bezoekers irriterend werkt en de Club van Elf heeft daarom besloten om het roken in de wachtrij te verbieden. Zaterdag, 1 april, gaat de maatregel in en dat is geen grap.

In de Club van Elf zijn 21 parken aangesloten. In deze parken is het dus niet meer toegestaan om te roken tijdens het wachten. Doen bezoekers dat wel, dan kunnen ze uit het park verwijderd worden. De parken mogen zelf beslissen welke maatregelen ze nemen. Zo heeft de Efteling besloten om in het Sprookjesbos een paar rookzones te creëren.

De Club van Elf  is de vereniging van grote dagattractiebedrijven in Nederland. Zij richt haar activiteiten op de bevordering van het dagtoerisme en de belangenbehartiging van de bedrijven van de leden. Jaarlijks ontvangen de aangesloten bedrijven zo’n 20 miljoen bezoekers. Naast de Efteling zijn er nog 20 andere bedrijven bij de vereniging aangesloten, waaronder Madurodam, Heineken Experience en Duinrell.

Lees ook:Vervoerders bieden combikaart naar attracties aan
Lees ook:Franse minister wil rookvrije plaatsen op stranden en in parken
Lees ook:Efteling krijgt vakantiepark
Lees ook:Sneeuwleed: Efteling deels gesloten
Lees ook:Europa-Park in Duitsland verbiedt selfiesticks in attracties

Geen reacties // Reageer