Piloten willen Europese zwarte lijst lastige passagiers

Het afgelopen jaar waren er 1.000 meldingen van lastige passagiers tijdens vluchten, een stijging van 36% ten opzichte van het jaar daarvoor. De passagiers waren vaak dronken en zorgden voor veel overlast in het vliegtuig. De vakbond voor piloten pleit nu voor 1 Europese zwarte lijst met lastige passagiers. Daarnaast wil de bond graag een alcoholverbod voor luchthavens invoeren.

Passagiers die zich misdragen krijgen vaak een vliegverbod. Dit verbod geldt dan alleen voor de airline waar de passagier mee vloog. De lastige passagier kan dan makkelijk met een andere maatschappij gaan vliegen en daar weer overlast veroorzaken, iets wat vaak gebeurt. Vanwege de Europese privacywetgeving mogen maatschappijen de lijsten niet met elkaar delen en dat is een doorn in het oog voor De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) en FNV Luchtvaart.

De 2 organisaties vertellen in het programma Brandpunt dat ze graag in gesprek willen met Europa om de wetgeving aan te passen en dat er 1 lijst komt met lastige passagiers. Daarnaast willen ze ook dat er een alcoholverbod moet worden ingevoerd op de Europese luchthavens. De overlast komt namelijk vaak door alcoholmisbruik. Schiphol laat aan Brandpunt weten dat de horeca geen alcohol serveert aan gasten onder de 18 jaar en dat de horeca de gasten goed screent. Of de lijst er komt.. De tijd zal het leren.

Lees ook:Groot-Brittannië wil zwarte lijst dronken Britse passagiers
Lees ook:Alcoholverbod in Russisch luchtruim
Lees ook:China komt met zwarte lijst lastige Chinese toeristen
Lees ook:Lastige Chinese passagiers: Chinese luchtvaartmaatschappijen voeren zwarte lijst in
Lees ook:Lastige passagier: Piloot slaat wc-deur kapot met bijl

Geen reacties // Reageer