Met een lelijk eendje door Afrika!

Je kent ze wel, het lelijke eendje of 2CV. Als je daarmee naar Frankrijk moet rijden ben je al blij als je de Belgische grens haalt. Vandaag sprak ik met Severine. Zij is samen met initiatiefnemer Arnoud de Vroomen van Nederland helemaal naar Kaapstad gereden in een lelijk eendje! Wow, wat een reis. Sverine is in september teruggekomen, maar Arnoud zit nu in Madagascar en vervolgt later zijn reis. "Reizen in een eend door Afrika is een hele bijzondere ervaring, vooral omdat je op plekken komt waar nooit toeristen komen", vertelt Severine.

Reizen met een 2CV is een bizarre manier van reizen. "Locals kijken hun ogen uit als wij door hun dorpje rijden, eigenlijk zijn wij de toeristische attractie", vertelt Severine. Door op deze manier te reizen leer je het echte Afrika zeker wel kennen. Iemand door een rondreis per huurauto door Zuid Afrika rijdt, denkt misschien wel dat je dan het echte Afrika ontdekt, maar dat is totaal anders. Severine vond Zuid Afrika ook helemaal niet zo leuk. "Voor mij was dat een cultuurshock. Na duizenden kilomters dor Afrika, waarbij we heel veel leuke mensen ontmoet hebben en het leven op straat ontdekt hebben kom je in Zuid Afrika waar alles achter de hekken en muren gebeurd. Je voelt je ook meteen een stuk onveiliger daar. Het mooiste land vind Severine Angola. "Hier vind je uitgestrekte, verlaten landschappen. Toeristen komen daar niet, vanwege de nog recentelijke oorlog" Severine heeft voorlopig geen nieuwe reisplannen. Eerst maar weer even geld verdienen in Nederland.

Meer weten over deze reis? www.2cv2africa.com

Lees ook:Groepsreizen Zuid Afrika Singlereizen Zuid Afrika Singelreis Zuid Afrika Groepsreis Zuid Afrika
Lees ook:WK Voetbal in Zuid Afrika, de do’s and don’ts voor oranje supporters
Lees ook:Zuid Afrika populaire bestemming Nederlanders
Lees ook:Sawadee Reizen organiseert ‘Wie-is-de-mol-reizen’
Lees ook:Leer Afrika kennen bij mensen thuis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Met een lelijk eendje door Afrika!

  1. kees

    neukfout

      /  

Comments are closed.