‘Albanië backpackerbestemming van 2009′

Weet je nog niet waar je deze zomer heengaat? Volgens de Engelse krant The Observer gaan de trendsetters onder de backpackers dit jaar naar Albanië. Dit Balkanland, tegenover de hak van de Italiaanse laars, heeft 362 kilometer kust met vele verlaten stranden. In tegenstelling tot Kroatië of Griekenland speelt toerisme in dit land haast geen rol. Tel daarbij op het gunstige prijsniveau en je hebt een onweerstaanbare backpackerbestemming.

Genoeg te doen
Behalve stranden en snorkelstekken biedt Albanië dichte bossen, bergen tot een hoogte van 2763 meter en monumenten uit tijden van Romeinse, Griekse en Ottomaanse overheersing. Raften en mountainbiken zijn een paar van de activiteiten die je hier kunt ontplooien, terwijl ‘s winters het halve land op de lange latten staat.

Vervoer en accommodatie
Met maar twee jeugdherbergen in Albanië, is de kans groot dat je rugzak vroeg op laat op de vloer van een hotelkamer belandt. Maar geen nood: voor € 15 per persoon heb je een prima bed. Je retourvlucht tussen Amsterdam en hoofdstad Tirana kost rond de € 350 bij Lufthansa of Austrian Airways.

Lees ook:Het beste bereikbaar – backpackers bestemmingen 2011
Lees ook:Prijsvraag: Win een Raft Experience in Dutch Water Dreams
Lees ook:Skien in Iran?!?!
Lees ook:Voor wellness ga je naar Tsjechië
Lees ook:De vijf meest geliefde steden van Turkije

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Albanië backpackerbestemming van 2009′

  1. hanna

    Helemaal waar! was er afgelopen zomer en het is een prachtig, super fantastisch land.
    Makkelijk maar toch een beetje avontuurlijk reizen en ontzettend mooie kustlijn.

      /  

Comments are closed.