Het beste bereikbaar – backpackers bestemmingen 2011

Uit de lijst landen die Lonely Planet selecteerde als beste reisbestemmingen voor 2011 hebben wij de dichtstbijzijnde bestemmingen geselecteerd. Zo wordt het beste voor jou als backpacker ook bereikbaar!

Albanië
Prachtige stranden, ongerepte natuur, gastvrije bevolking en verrukkelijk eten. Zo, laten we daar eens mee beginnen als we het over Albanië hebben. Het land kent namelijk een bewogen verleden en dat is dan ook de reden dat het eerder gezien wordt als een lelijk eendje dan een verborgen schat. In het midden van het middellandse zeegebied, ter hoogte van Italië en omringt door Griekenland, Macedonië, Montenegro en Kosovo kun je haar vinden. Zoek je een goedkope reisbestemming met alle ingrediënten voor een geslaagde actieve strandvakantie? Dan heb je haar nu gevonden. Albanië, here you come.

Bulgarije
Oude steden, rijk verleden, zo kopt een titel uit een reisgids over dit wonderlijke Balkanland.
Bulgarije is veelzijdig en dat mag worden ontdekt! Stranddagen aan de helderzwarte zee, cultuursnuiven in oude kloosters en interessante steden, bijkomen in één van de vele kuuroorden en wandelen of wintersporten in de bergen. Het kan allemaal in dit goedkope vakantieland, op nog geen 4 uur vliegen van Nederland!

Italië
Tja, Italië, dat vakantieland kennen we al. Tenminste, dat denken we. Wist je bijvoorbeeld dat het land zijn 150ste verjaardag viert in 2011? En dat het land de meeste (lees 44) vermeldingen heeft op de werelderfgoedlijst van Unesco? Dat je prachtig kunt zeilen langs de eolische eilanden voor de kust van Sicilie? Dat je er vulkanen kunt beklimmen en van bergen af kunt skiën? Dat je de paus kunt ontmoeten in het kleinste land ter wereld en per trein comforbetaalbaar kriskras de Italiaanse laars kunt verkennen? Italië heeft veel te bieden. Ook al heeft ze haar plek in de lijst te danken aan haar 150ste verjaardag, het land is hoe dan ook een unieke reisbestemming. En dat op slechts twee á drie vlieguurtjes wegdromen van Nederland!

Bron: http://bit.ly/k7iVp5 & http://bit.ly/ceitb4

Lees ook:Zeemeerminnenbeeld Denemarken vandaag 100 jaar
Lees ook:‘Albanië backpackerbestemming van 2009′
Lees ook:Klaar met school? Ga op jongerenreis!
Lees ook:Nederland-Rusland
Lees ook:Actueel reisadvies voor Sri Lanka in 2010. Is Sri Lanka veilig?

Geen reacties // Reageer