Gratis naar het einde van de wereld

Je moet er een beetje gek voor zijn en een flinke portie lef voor hebben, maar het is de Duitse journalist/komiek Michael Wigge gelukt om zonder een cent op zak van Berlijn naar Antartica te reizen. Dit legde de Duitser vast op camera, en binnenkort valt zijn hele avontuur te bewonderen op het Amerikaanse PBS.

Ruilhandel

De journalist begon zijn reis in juni 2010. Door middel van ruilhandel met voedsel dat hij uit vuilnisbakken bij supermarkten had gehaald, kwam hij aan zijn eten. Ook deed hij klusjes voor onderdak, vervoer of eten.

Vriendelijk Zuid-Amerika

De Atlantische Oceaan is de Duitser overgestoken op een containerschip dat vanuit België naar Canada voer. In Latijns-Amerika werd de man het vriendelijkst geholpen. Volgens de journalist komt dat omdat zij armoede meer gewend zijn, en daardoor geneigd zijn andere mensen zonder eten sneller te helpen. In Amerika hielpen mensen juist omdat zij de reis van de Duitser ‘cool’ vonden.

Reis

In San Francisco werkte hij voor toeristen. Van het gespaarde geld kocht hij een ticket naar Costa Rica. Vanaf Costa Rica heeft hij gelift naar Panama, waar hij heeft gewerkt als butler voor de Duitse ambassadeur. Verder werkte hij nog op een cruiseschip om op Antarctica te kunnen komen.

 

Lees ook:Groepsreizen Costa Rica & panama Singlereizen Costa Rica & Panama Rondreizen Costa Rica & Panama
Lees ook:Costa Rica rondreizen – Costa Rica avontuurlijke reizen – Costa Rica groepsreizen – Costa Rica singlereizen – Costa Rica Singlereis Costa Rica groepsreis
Lees ook:Groepsreizen Costa Rica & Nicaragua Singlereizen Costa Rica & Nicaragua Rondreis Costa Rica & Nicaragua
Lees ook:De beste reistijden wereldwijd. Check de beste reistijden-kalender !
Lees ook:Noord Amerika: De VS en nog veel en veel meer…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gratis naar het einde van de wereld

  1. Anni

    Oh wat gaaf! Ik ben benieuwd!

      /  

Comments are closed.