Colombia in opkomst bij toeristen en backpackers

Als ik vraag naar het leukste land van Zuid-Amerika, dan zeg jij? Een antwoord dat je enige tijd geleden waarschijnlijk niet zou horen is Colombia. Tegenwoordig is het land meer en meer in trek bij toeristen en backpackers, maar het land moet nog een fikse ontwikkeling doormaken om een goede toeristische bestemming te worden.

In een artikel van Verspers.nl lezen we over een eigenaar van een hostel dat al in 1977 zijn deuren opende voor toeristen. Destijds durfden het handjevol toeristen eigenlijk maar kwalijk de straat over en moest de eigenaar van het hostel de toeristen stuk voor stuk afzetten bij de nationale parken. Tegenwoordig slenteren de toeristen zelf door de straten van de steden, zich van geen gevaar bewust.

Gevaar is er nog steeds in het land. Voornamelijk tasjesdieven liggen op de loer. Als je  ’s avonds na een avondje dansen met je tasje onder je arm weer naar het hotel loopt is de kans groot dat je overvallen wordt. Maar het aantal ontvoeringen, waar Colombia bijna om bekend stond, is enorm gedaald, mede door inzet van de nieuwe regering, die maar liefst 25% meer politie en militairen inzette.

Colombia lijkt een prachtige bestemming. Taxi’s vragen er nog geen torenhoge prijzen voor toeristen, er zijn ongerepte landschappen en vriendelijke mensen die uitermate hun best doen om Engels te spreken. Volgens het artikel op Verspers.nl kwamen er in 2011 al ruim 1,58 miljoen toeristen, waar dat in 2009 nog 1,35 miljoen waren. Colombia wint aan populariteit.

Ben jij ooit in Colombia geweest? Wat zijn de absolute hoogtepunten en wat kun je als toerist het best doen om niet overvallen te worden?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Reisadvies en tips over Zuid Afrika
Lees ook:Hostel alleen voor vrouwen; Hostelle
Lees ook:Uganda bang dat toeristen wegblijven
Lees ook:Lonely Planet gaat kamers verhuren
Lees ook:Sms dienst waarschuwt reizigers voor gevaren

Geen reacties // Reageer