Backpacken in Australië steeds duurder

Backpacken in Australië is zo mogelijk de droom van elke backpacker in spé. De koers van de Australische dollar is echter gestegen tot recordhoogte, waardoor backpacken niet alleen een jaar van je leven maar ook een rib uit je lijf kost. Een paar jaar geleden stond de Australische dollar nog op 58 cent, inmiddels betaal je voor een dollar maar liefst 85 cent. 

Sigaretten voor een tientje

Een kennis was twee jaar geleden een jaar aan het backpacken in Australië. Hij klaagde al over de belachelijk hoge prijzen, voornamelijk van drank en tabak. Voor een pakje shag betaalde hij meer dan 10 euro, voor een krat bier moest hij soms wel 25 euro betalen. Tegenwoordig zijn ook producten als brood, yoghurt en appels al bijna niet meer te betalen. Voor een brood betaal je omgerekend zo’n 5 euro, yoghurt 3,50 en voor een kilo appels 2,50.

Dubbeltjes omdraaien

Backpacken is sowieso voor velen al een kwestie van dubbeltjes omdraaien en hier en daar wat werken om het hoofd boven water te kunnen houden en weer verder te kunnen reizen. Veel backpackers kiezen er dan ook voor om in plaats van te slapen in hostels campings op te zoeken, of ergens te gaan wildkamperen.

Stijging koers

Voorlopig lijkt het er niet op dat de stijging van de Australische dollar zijn hoogtepunt bereikt heeft, dus blijft backpacken in Australië een dure aangelegenheid.

Ben jij wel eens met backpack op reis geweest? Wat kunnen backpackers er aan doen om zo goedkoop mogelijk te reizen? Welke bestemmingen zijn goedkoper dan Australië, maar minstens zo interessant? 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Prijzen voor vakanties afgelopen 20 jaar gedaald
Lees ook:Goedkoper vliegticket, maar wel betalen per koffer
Lees ook:Eigenaren gevonden fotocamera komen uit Zwitserland
Lees ook:Nepsjeik bluft zich wereld rond
Lees ook:Telfort verlaagt prijzen bellen in het buitenland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Backpacken in Australië steeds duurder

 1. Bart

  Gelukkig is niet alles duur in Australië! Als echte backpacker weet je snel alle goede en goedkope deals te vinden!
  http://www.activityinternational.nl/Fijne_reistips/Tips_voor_een_goedkoop_Australi%C3%AB.aspx

  Ik hou van goedkoop, want goedkoop is goed

  10 maanden lang weg.
  Dat is alweer bijna een jaar.
  Een jaar bevat 12 maanden.
  Het voelt als de helft.
  Of juist niet.

  Na zo lang leven tussen de backpackers heb ik besloten dat ik mezelf nu officieel een ingeburgerde backpacker kan noemen. Australië is een duur land om te backpacken. Althans, je kan het jezelf op bepaalde gebieden zo duur maken als je zelf wilt. Hier even een blogje dat jullie leert wat te doen als je dagelijkse motto het volgende is: “Ik hou van goedkoop, want goedkoop is goed”.

  - Alles moet goedkoop, want goedkoop is goed

  I LOVE FREE FOOD.
  Ja, want free food is always good!
  Kijk eerst even wat er allemaal in de ‘free food is always good’- shelves te vinden valt voordat je je boodschappen gaat doen samen met je tijdelijke vrienden die je bij elkaar hebt gesprokkeld. Waarom zou je overbodig boodschappen doen?
  Maak afspraken met je vrienden voor een uitgebreide zoekactie.
  Het zal je leren dat je sowieso NOOIT (!) op zijn minst peper en zout hoeft te kopen.
  Als het er nu niet ligt, ligt het er morgen vast wel.
  Olie is vaak overbodig om te kopen, dat heeft je buurman wel.
  Brood vaak ook. En pindakaas ook.

  Maar wat moet ik doen als de ‘free food is always good’ shelves al een paar dagen leeg zijn omdat er te veel Nederlanders in het hostel zitten?
  Ach, geen zorgen! Kijk op http://www.hostelbookers.com of http://www.hostelword.com welke dure hostels het dichts bij die van jou zitten. Daar zitten mogelijk de backpackers met een hoger budget, en zullen dus wat lakser met hun eten omgaan. Aanvallen dus! Ohja, vergeet je vrienden niet mee te nemen!

  - Alles moet goedkoop, want goedkoop is goed

  Sommige acties zijn GOUD waard. Houd je cheap ass hostelacties in de gaten. Jij mag natuurlijk niet die gratis BBQ/goon avond missen.

  - Alles moet goedkoop, want goedkoop is goed

  WE LOVE ONION! Boodschappen zijn zo goedkoop als je het wilt (of maakt)! Probeer na het winkelen in de supermarkt je eigen producten aan te slaan bij de selfservice.Een beetje backpacker heeft minimaal 75% van zijn weegproducten aangeslagen als “onion”.

  - Alles moet goedkoop, want goedkoop is goed

  I LOVE Mac Donalds. Wat? I love Mac Donalds? Whuh? Jazeker, maar niet voor die vette troep natuurlijk. Want dat kost geld. Veel geld. De Maccie is goed voor het volgende:

  1. Free Wifi
  Iedereen die reist met een eigen computer: STOP! HO! MAYDAY, MAYDAY!
  Hostels vragen belachelijke prijzen voor het internet. Stop onmiddellijk met betalen, en pak het slim aan! Gelukkig heeft de Mac Donalds een oplossing voor bedacht om die belachelijke prijzen tegen te gaan: het kan ook gewoon gratis! Heb je geen eigen computer maar wil je toch gratis internetten? Bij veel travel agents kun je ook gewoon publieke computers gebruiken. FREE of charge!

  2. Free water.
  Dat kan je gewoon vragen aan de bali als enige bestelling hoor. Ze zeggen dat het kraanwater is, maar ik als waterkenner kan je vertellen dat het beter smaakt dan dat.

  3. Free use of toilet.
  En vaak nog schoon ook! Ideaal voor alle mannelijke backpackers: Gratis internetten op de gratis comfy toilet als je een grote boodschap moet doen.

  4. 50 cent icecream
  Na al het gratis gedoe mag je heus ook de Mac een beetje helpen met hun omzet.
  De 50 cent icecream zijn goed te doen. Soms (bijv. hier in Melbourne) kun je zelfs al de 30 cent icecream noemen. Ideaal! En goedkoop.En dat is alles wat je wilt.

  Want jij houdt van goedkoop, en goedkoop is goed!

    /  

Comments are closed.