Jonge lifters liften van Groningen naar Kaapstad

Met je duim omhoog van Groningen naar Kaapstad. Drie jonge avonturiers gaan het avontuur aan, waarbij zij al liftend 15.000 kilometer gaan overbruggen om van Groningen naar Kaapstad te komen. In drie maanden tijd zullen zij maar liefst 16 landen doorkruisen. Zij willen beter begrijpen wat de impact is van conflict, klimaatverandering, en sociale en economische ongelijkheid in het dagelijks leven van mensen. 

Ontwikkelingsprojecten

Christiaan Triebert (21), Neda Boin (22) en Sierd van der Bij (23) doen mee met het project genaamd Thumbs Up Africa. In dit project gaat het niet om de eindbestemming, maar om de weg er naartoe. Onderweg zullen zij bij lokale bevolking overnachten, meewerken bij projecten rondom kindsoldaten en projecten tegen stropers in natuurreservaten. De jonge lifters gaan daarbij ervaren waar de mogelijkheden en de moeilijkheden liggen rondom een duurzame toekomst.

Klinkt leuk, maar wat kunnen wij thuis er van meekrijgen?

Zo ongeveer alles! Sociale media speelt een belangrijke rol om het dialoog aan te kunnen gaan met de mensen thuis. Via online video afleveringen, een track&trace interactieve kaart, blogs, video dagboeken, radio en televisie kan iedereen deze reis actief volgen. Social media, een mobiele app en live webcasts bieden hen die de reis volgen de mogelijkheid Christiaan, Neda en Sierd te helpen tijdens hun onderneming en zo deel uit te maken van deze tocht.

Het doel

Thumbs up Africa wil jongeren inspireren om jongeren te laten nadenken en met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid in onze samenleving.

Volg!

De reis is te volgen via www.thumbsupafrica.nl, Twitter, Facebook en voor de mooie plaatjes die de lifters ongetwijfeld onderweg gaan maken kun je ze volgen via Pinterest.

De reis start in oktober 2012.

Heb jij wel eens een reis al liftend gedaan? Wat is de verste bestemming die je al liftend bereikt hebt? Wat zou jij Neda, Christiaan en Sierd aanraden om in Afrika te bezoeken qua projecten?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Liftreis van Groningen naar Kaapstad van start
Lees ook:Lifters Groningen-Kaapstad bereiken einddoel
Lees ook:Veel Nederlanders nemen ‘socialemediastop’ op vakantie
Lees ook:Nederlanders ontvluchten Oranjegekte
Lees ook:Oad Reizen stopt met olifantenritjes

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jonge lifters liften van Groningen naar Kaapstad

  1. Pingback: Liftreis van Groningen naar Kaapstad van start | Travel

  2. Pingback: Lifters Groningen-Kaapstad bereiken einddoel | Travel