Journalist start met zevenjarige wereldreis te voet

Auntie P / Foter / CC BY-NC-SA

Een wereldreis staat misschien wel bij een ieder van ons op het verlanglijstje. Maar een wereldreis van zeven jaar en in de tussentijd niet thuiskomen? Dat moet je maar willen. De journalist Paul Salopek start aankomende zondag met zijn wereldreis die waarschijnlijk zo’n zeven jaar lang gaat duren. Hij doet zijn wereldreis namelijk te voet. Een bijzondere reis!

De journalist wil de tijd nemen voor zijn monsterreis, waardoor hij een goed beeld kan geven van hoe de wereld er tegenwoordig uitziet. Volgens hem is er dan ook niks mis met ‘slow-journalism’, juist doordat je de tijd ervoor neemt kan je het best weergeven wat je duidelijk wilt maken.

De reis begint in Ethiopië. Waarschijnlijk is de allereerste ontdekkingsreis ooit ook in Ethiopië begonnen. Binnen een jaar hoopt Salopek in Oman of Israël te zijn, vervolgens staan de Himalaya, China en Rusland op het programma om vervolgens over te steken naar Noord-Amerika. Vanuit daar loopt Salopek naar het onderste puntje van Zuid-Amerika; Patagonië.

Tijdens de reis is de journalist niet van plan om politieke onrusten en andere obstakels uit de weg te gaan. Hij doet elke 100 mijl verslag door middel van een geluidsfragment, foto’s, panoramabeelden en video’s. Zijn reis wordt gesponsord door Harvard en National Geographic.

De wandelreis is niet alleen bijzonder vanwege de omvang. Ook het schoeisel van de man is bijzonder. Salopek is van plan om zijn reis te doen op plaatselijk schoeisel. In Ethiopië zal hij waarschijnlijk blootsvoets beginnen.

Meer informatie over de reis is te vinden op Outofedenwalk.com.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Passeer alle lengtecirkels voordat je je reis een ‘wereldreis’ mag noemen
Lees ook:Eritrea: onterechte beschuldiging door Ethiopië in ontvoeringszaak toeristen
Lees ook:Britse reiziger (24) jongste die alle landen ter wereld bezocht
Lees ook:Vliegtuig neergestort in Libanon: zeven overlevenden teruggevonden
Lees ook:Ontvoerde toeristen vrijgelaten in Ethiopië

Geen reacties // Reageer