Reisadvies aangepast: Reizen naar Noord-Nepal weer mogelijk

Op 25 april 2015 vond in Nepal een zware aardbeving plaats. Het epicentrum van de beving lag bij de plaats Gorkha, tussen Kathmandu en Pokhara. De schade was groot in het land en het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaf direct een negatief reisadvies af voor het land. Reizen naar het zuiden van Nepal mocht weer, maar nu mag je ook weer naar het noorden van het land reizen.

Het ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor het land aangepast. In juli kon je weer naar het zuiden reizen en even later konden toeristen ook weer de Mount Everest weer beklimmen.Voor het grootste gedeelte van het land geldt nu geen negatief reisadvies meer.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de gebieden Ghorka en Rasuwa. Dit betreft ook de ‘trekking’ gebieden Manaslu en Langtang. Deze gebieden zijn niet of zeer moeilijk toegankelijk. In de rest van het hooggebergte is de infrastructuur nog altijd aangetast. Bij het reizen moet daarom grote voorzichtigheid worden betracht.

Er blijft risico op naschokken bestaan en een verhoogd risico op verdere aardverschuivingen en lawines. Het risico op aardverschuivingen tijdens de moesson is hoger dan gebruikelijk. Dit komt door de schade van de recente aardbevingen.

En dan nog even dit: Aanhoudende blokkades op de grens tussen Nepal en India veroorzaken brandstoftekorten. Deze tekorten hebben gevolgen voor het reizen in Nepal en de blijvende beschikbaarheid van (nood-)voorzieningen.

Lees ook:Reisadvies aangepast: Reizen naar Zuid-Nepal weer mogelijk
Lees ook:Nepal Now: Nepal lanceert nieuwe toeristencampagne
Lees ook:Noodtoestand Gambia opgeheven, reisadvies versoepeld
Lees ook:Reisadvies Buitenlandse Zaken: Ga niet naar Jemen
Lees ook:Neckermann biedt ondanks onveranderd reisadvies weer reizen aan naar Egypte

Geen reacties // Reageer