Backpackkit: Utrechtse startup helpt backpackers op weg

Een nieuw Utrechts initiatief: de Backpackkit. De gelijknamige startup, van broer en zus Jan (24) & Anne (28), vereenvoudigt het vertrek voor backpackers door alle benodigdheden voor op reis te bundelen in één pakket. Na een lange en zorgvuldige voorbereiding is het zover; de eerste backpackers zijn op reis met de Backpackkit

Jan en Anne zijn zelf ervaren reizigers. Het viel ze op dat nieuwe backpackers vaak niet weten wat ze nodig hebben op reis. “Wat je precies meeneemt is bij een eerste reis lastig in te schatten”, aldus Anne. “Het idee ontstond om backpackers één kit aan te bieden. Backpackers weten dan zeker dat ze het juiste meenemen en kunnen direct beginnen aan de voorpret.” Na het ontwerpen en het importeren van de producten, kon de verkoop via de website beginnen. Tientallen backpackers zijn inmiddels op reis met hun Backpackkit.

Voorpret
Om backpackers verder voor te bereiden op hun reis wordt op de website, samen met 18 hosteleigenaren van over de hele wereld, verteld wat zij kunnen verwachten in het land van hun bestemming. Ook delen professionals en ervaringsdeskundigen hun expertise over o.a. vaccinaties, veiligheid en gezondheid op reis. Kortom, alle benodigdheden voor op reis. “Backpacken is zo’n geweldige ervaring, en wij maken het een stukje eenvoudiger. We hopen dat zo nog meer jongeren een mooi avontuur gaan beleven”, vertelt mede-oprichter Jan.

De Backpackkit is eerst alleen in het Nederlands beschikbaar, begin dit jaar werd het mogelijk voor backpackers uit België een Backpackkit te bestellen. Later dit jaar volgt een uitrol naar Duitsland


Over Backpackkit

Een goede voorbereiding is het begin van een onvergetelijke reis. Jan (24) & Anne (28) van Backpackkit hebben dit zelf vaak ondervonden. In 2015 lanceerden zij Backpackkit om aanstaande backpackers op weg te helpen. Door 21 reisartikelen te bundelen in één complete kit biedt de Backpackkit aanstaande backpackers een handige oplossing in het voortraject van een onvergetelijke reis.

Meer informatie over de Backpackkit? Dat kan je hier vinden. 

 

Lees ook:82% van de vrouwen regelt de vakantie
Lees ook:Dennis Storm stopt met presenteren 3 Op Reis
Lees ook:Slechtste hotel ter wereld voert briljante reclamecampagne
Lees ook:Vakantie: tips bij het boeken
Lees ook:Sky Europe aanbieding: 2 tickets voor de prijs van 1

Geen reacties // Reageer