Kačjak Zip line: Kroatië introduceert eerste tokkelbaan in Europa over zee

Ben je niet bang voor hoogtes? Heb jij altijd al eens boven de zee willen zweven? Dan zit je deze zomer goed in Kroatië! De Kroaten hebben namelijk een tokkelbaan geopend en dit is een hele speciale baan.

In het plaatsje Crikvenica, vlakbij Rijeka, is een gloednieuwe attractie voor avonturiers geïntroduceerd: de Kačjak Zip line. De tokkelbaan is de eerste in zijn soort in Europa en geeft een prachtig uitzicht over de Kvarner baai vanaf een hoogte van 35 meter boven zeeniveau. De Kačjak zip line is 500 meter lang en geopend sinds vrijdag 24 juni 2016.

Crikvenica is een stad in het westen van Kroatië en is vernoemd naar de kerk die in 1412 door prins Nikola Frankopan IV geschonken is. De naam van de stad zelf betekent letterlijk ‘kerkje’ (crkva is het Kroatische woord voor kerk). De stad ligt aan de Adriatische Zee, vlak bij de provinciehoofdstad van Primorje-Gorski Kotar: Rijeka (op 33 km afstand). Crikvenica ligt zelf ook in deze provincie. Het stadje is erg geliefd bij Nederlanders.

Ga je deze zomer toevallig die kant op en wil je graag tokkelen? Op deze pagina lees je meer over de baan.

 

Lees ook:Man opent vuur in Amerikaanse kerk
Lees ook:Top 5: Meest afgelegen vakantiewoningen in Europa
Lees ook:Hagelwit strand op 2250 meter hoogte
Lees ook:Eerste parachutesprong boven Mount Everest
Lees ook:RyanAir toestel van de landingsbaan, 186 gewonden

Geen reacties // Reageer