Australië voert backpackertax in

Plannen om door Australië te trekken en tussendoor proberen een beetje bij te verdienen? Dat kan volgend jaar wel eens een dure aangelegenheid worden. Je moet namelijk belasting gaan betalen over je verdiende loon.

De regering was al een tijdje van plan om deze zogeheten backpackertax in te voeren. Het plan was om toeristen met een werkvisum 32% belasting te laten betalen over de gemaakte inkomsten. Zowel de toeristische sector als de agrarische sector gingen in protest en waren bang dat de backpackers met deze belasting niet meer naar Australië af zouden reizen. De toeristen zouden volgens de sector dan doorreizen naar Nieuw-Zeeland, waar backpackers met werkvisum een belasting moeten betalen van 10,5%.

De regering heeft nu besloten om een backpackertax van 15% in te voeren. Jaarlijks krijgt Australië 600.000 backpackers over de vloer. Een groot percentage van deze toeristen verdienen tussendoor wat geld bij, door op een boerderij te gaan werken of fruit te plukken.

Lees ook:Is Nieuw-Zeeland nog wel veilig?
Lees ook:‘Nieuw-Zeeland 30 centimeter dichter bij Australië’
Lees ook:15 euro belasting voor lucht op luchthaven Venezuela
Lees ook:Ecotaxa: Mallorca voert toeristenbelasting in
Lees ook:IJsland wil belasting op toerisme verhogen naar 25,5%

Geen reacties // Reageer