Culturele Hoofdstad 2014 Riga aanrader voor liefhebbers van muziek

Ieder jaar, sinds 1985, kiest het Europees Parlement een Culturele Hoofdstad. Sinds 2000 worden er ieder jaar zelfs twee steden gekozen. Deze Culturele Hoofdsteden hebben als doel om de rijkdom, verscheidenheid en gemeenschappelijke kenmerken van de Europese culturen te delen met de rest van Europa. Zo kunnen de inwoners van de EU kennis maken met elkaar. Dit jaar zijn de Letse hoofdstad Riga en de Zweedse stad Umeå Culturele Hoofdstad.

Tijdens het jaar dat een stad Culturele Hoofdstad is, worden er allerlei activiteiten georganiseerd, voor zowel de inwoners van de stad als bezoekers. Een aantal van die evenementen staan in het teken van muziek. Zo is er het ‘Born in Riga’. Het hele jaar door worden in de stad optredens gegeven door mensen die afkomstig zijn uit Riga, maar inmiddels wellicht ergens anders vertoeven. Aan alle genres is gedacht, van opera tot metal en van rock tot pop.

In juli vindt in Riga ‘The World Choir Games’ plaats. Hier komen meer dan 20.000 zangers en zangeressen uit zo’n negentig landen op af. Het is niet toevallig dat The World Choir Games in Riga plaatsvinden. Letland heeft een uitgebreide koorcultuur.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Nog tot 5 maart: Festival van de Citroen
Lees ook:Rio de Janeiro uitgeroepen tot stad van 2014
Lees ook:Hard Rock Café Brussel opent deuren komende zomer
Lees ook:Rock and Roll Hall of Fame ook in New York
Lees ook:Hagelwit strand op 2250 meter hoogte

Geen reacties // Reageer