Dit weekend op vakantie? Weinig tot geen treinverkeer van en naar Schiphol

Ga je dit weekend naar Schiphol en ben je van plan om met de trein naar de luchthaven te gaan? Dan kan het zomaar zijn dat je het laatste stukje met de bus moet. Dit weekend, op zaterdag 30 en zondag 31 mei, voert Prorail namelijk werkzaamheden uit op spoor rondom Schiphol. Er rijden dan geen treinen tussen Amsterdam en Schiphol.

ProRail werkt al langere tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, rijden er dit weekend geen treinen tussen:

  • Schiphol-Amsterdam Sloterdijk
  • Schiphol-Amsterdam Bijlmer Arena
  • Schiphol-Diemen Zuid

Reis je op één van deze trajecten, dan kun je gebruikmaken van de metro of de bus. De extra reistijd varieert van een kwartier tot een half uur. Tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk rijden snelbussen. Van en naar Amsterdam Lelylaan reis je met de metro via Amsterdam Sloterdijk, buiten de metrotijden om met een NS-bus. Tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA rijdt R-net buslijn 300, tussen Schiphol en Amsterdam Zuid R-net buslijn 310, tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer Arena kun je met de metro reizen.

En kom je vanuit Rotterdam, Den Haag en Leiden Centraal, dan kun je Schiphol wel gewoon bereiken. Na dit weekend zijn de werkzaamheden nog niet voorbij. In het weekend van 6 tot 7 juni zullen er weer werkzaamheden aan het spoor zijn.

Lees ook:Dit weekend op vakantie? Minder tot geen treinen van en naar Schiphol
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Weinig tot geen treinverkeer van en naar Schiphol
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Minder tot geen treinen van en naar Schiphol
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Geen treinen van en naar Schiphol
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam

Geen reacties // Reageer