Herfstvakantie: ANWB verwacht drukke avondspits morgen

filebord

Morgen begint de herfstvakantie in het noorden en midden van ons land.  De ANWB verwacht vooral morgenmiddag en morgenavond files vanwege het begin van deze vakantie.

Nederlanders die dit weekend op pad gaan moeten vooral vrijdagmiddag rekening houden met veel en ook zeer lange files. Dit jaar gaan 1,3 miljoen landgenoten op herfstvakantie, ruim 700.000 blijven in eigen land, 600.000 vertrekken naar het buitenland.

De eerste files ontstaan vrijdag al rond 13.00 uur. Vooral naar de toeristische gebieden in het midden en zuiden van het land zijn er veel vakantiegangers onderweg.  De grootste knelpunten zijn de A1 Apeldoorn – Hengelo, A12 Utrecht – Arnhem,  A28 Utrecht – Zwolle  en de A50 Apeldoorn – Arnhem – Eindhoven. Na 19.00 uur zijn de files opgelost.

Ook in Duitsland en Frankrijk wordt het dit weekend, en dan vooral op zaterdag, drukker op de wegen dan normaal vanwege de herfstvakanties. In België start de herfstvakantie pas het laatste weekend van oktober.

 

Lees ook:Herfstvakantie: ANWB verwacht drukke avondspits vrijdag
Lees ook:Morgen: Drukke avondspits verwacht door start herfstvakantie
Lees ook:Bloedhete Zwarte Zaterdag: Files op de Europese vakantiewegen
Lees ook:Dit weekend: Files door paasverkeer
Lees ook:Drukte Europese wegen verwacht tijdens Paasdagen

Geen reacties // Reageer