Volle treinen: NS zet bussen in

nsbus

NS rijdt vanaf morgen met een spitsbus tussen Amsterdam Sloterdijk, Krommenie Assendelft en Castricum. Deze bussen moeten de drukte in de trein op dit traject voor reizigers verlichten en zorgen dat iedereen op tijd op de plaats van bestemming is.

Het gaat om een proef om te zien of de bus voor reizigers een alternatief is. Kiezen zij voor de bus, dan ontvangen zij een consumptiebon ter compensatie voor een langere reistijd. De tijdelijke maatregel die in december werd aangekondigd is bedoeld om al op korte termijn extra vervoercapaciteit te bieden.

De spitsbus is één van de maatregelen om de drukte in 2016 en begin 2017 tegen te gaan. Aan het einde van dit jaar stromen nieuwe sprinters die NS eind 2014 met spoed heeft besteld, geleidelijk in. Daarnaast zet NS bijvoorbeeld reservetreinen in en worden in bepaalde sprinters 1e klasstoelen weggehaald en vervangen door tweede klas-stoelen. In totaal krijgen 64 sprinters deze ombouw, wat 1000 extra 2e klasstoelen oplevert. NS is ook met overheden en busvervoerders in andere regio’s in gesprek voor de inzet van tijdelijke busdiensten.

De bussen vertrekken van 7.00 uur tot 8.30 uur om het half uur uit Castricum, en dan weer van 15.55 uur tot 17.25 uur. Kies je voor de bus, dan ben je langer onderweg, maar je krijgt van NS wel een consumptiebon ter compensatie aangeboden.

Lees ook:Nieuw bij NS: Stoptreinen met stopcontacten en USB-aansluitingen
Lees ook:Veel veranderingen en nieuwe Sprinters: Nieuwe dienstregeling NS ingegaan
Lees ook:NS adviseert reizigers om (hyper)spits te mijden
Lees ook:Meivakantie: Minder treinen van en naar Utrecht Centraal
Lees ook:Schiphol bouwt tijdelijke vertrekhal

1 Reacties // Reageer

One thought on “Volle treinen: NS zet bussen in

  1. Goedkope busreis

    Haha, wat dat betreft is Flixbus wel op het juiste moment met haar diensten gestart in Nederland. Helaas voor deze Duitse ondernemers hebben veel Nederlanders een abonnement bij de NS en zullen zij niet snel overstappen. Zal dan ook nog wel even duren, voordat zij voet aan de grond zullen krijgen.

      /  

Comments are closed.