Reisadvies Japan gewijzigd: Reis niet naar Kyushu

reisadvies

Donderdag was er een aardbeving in Japan op het eiland Kyushu. De bevingen blijven maar komen en ook de naschokken zijn erg heftig. Er zijn tijdens de bevingen vele doden gevallen, gebouwen zijn ingestort en ook de vulkaan op het eiland is actief geworden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dan ook het reisadvies voor Japan aangepast.

Het ministerie laat het volgende weten:
Op 14 aril 2016 vonden op het eiland Kyushu aardbevingen plaats. Eén van de schokken was 6,5 op de schaal van Richter en het gebied in de  prefectuur Kumamoto werd het meest getroffen. Er zijn vele (dodelijke) slachtoffers te betreuren en de schade aan gebouwen en wegen is enorm. Er zijn vele naschokken en nieuwe bevingen, het is er dan ook niet veilig in dit gebied.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders, die zich op dit moment op het eiland Kyushu bevinden, de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen

Reis niet naar het eiland Kyushu. Weg- en treinverkeer is gedeeltelijk stilgelegd. Nederlanders in het gebied die ondersteuning nodig hebben, bel de ambassade +81 3 57 76 54 00 (of uiteraard +31 247 247 247). Ook indien hulp bij communicatie met de lokale autoriteiten nodig is. De ambassade zal alles in het werk stellen om daarbij behulpzaam te zijn.

Kyushu is het op 2 na grootste eiland van Japan. Het ligt ten zuiden van Honshu en ten zuidwesten van Shikoku. Het aantal inwoners is 13,4 miljoen en de oppervlakte bedraagt 35.640 km². Het is van de grote eilanden het meest zuidelijk gelegen, en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse beschaving.

 

Lees ook:Na aardbeving: Noodtoestand in Ecuador
Lees ook:Reisadvies na zware aardbeving aangepast: Reis niet naar Nepal
Lees ook:Reisadvies aangepast: Terrorismedreiging vliegvelden Kenia
Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok
Lees ook:Aardbeving Italië: Doden, gewonden en aangepast reisadvies

Geen reacties // Reageer