Na reeks overvallen: Tilburgse buschauffeurs staken

Vrijdagavond werd een buschauffeur in Tilburg overvallen. Het was de zoveelste overval in korte tijd en de buschauffeurs zijn er inmiddels helemaal klaar mee en zijn dan ook in staking gegaan. En dat heeft gevolgen voor het stads- en streekvervoer.

Alle diensten van Arriva in de stad zijn uitgevallen. Er rijden geen stads- en streekbussen in en vanuit Tilburg. Ook de bussen die vanuit Tilburg naar de Efteling vertrekken, rijden niet. Met het protest willen de chauffeurs aandacht vragen voor hun veiligheid. Arriva en de chauffeurs zijn inmiddels met elkaar in gesprek gegaan, Arriva snapt de emoties van de chauffeurs, maar laat weten dat een staking niet de juiste oplossing is voor het probleem.

De buschauffeur raakte bij de overval niet gewond. De overvaller had een mes bij zich en ging er met wat geld vandoor. De politie is nog op zoek naar de overvaller. Het is niet bekend hoe lang de staking nog gaat duren.

Lees ook:Pinksteractie: Voordelig met Arriva door Zuid-Holland reizen
Lees ook:Meivakantie: Kinderen reizen gratis in treinen en bussen Arriva
Lees ook:Morgen: Personeel Arriva staakt
Lees ook:Actie Arriva: Gratis reizen op zondagen in juli en augustus
Lees ook:Vluchtelingencrisis: Duitsland voert grenscontroles in

Geen reacties // Reageer