Pinksteren: 450.000 vakanties in eigen land

proefkamperen

Dit weekend is het Pinksteren, het ideale moment om een lang weekendje weg te gaan. NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar ruim 750.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pinksteren. Meer dan 60 procent viert vakantie in eigen land, dat zijn ruim 450.000 Nederlanders. Bijna 300.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een korte vakantie.

Vorig jaar gingen zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pinksteren. Dit jaar is het de verwachting dat dit er zo’n 50.000 minder zullen zijn. Pinksteren valt een week eerder en de weersverwachtingen zijn wisselvalliger en kouder vergeleken met vorig jaar. Daarnaast valt de pinkstervakantie dit jaar vlak na de (lange) meivakantie waardoor er minder Nederlanders op uittrekken.

Kamperen en een vakantie in een bungalow/vakantiehuisje zijn favoriet in eigen land tijdens Pinksteren. Bijna de helft van alle binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Hierbij is met name het weer een bepalende factor en gezien de koudere temperaturen, is het de verwachting dat er minder last minutevakanties worden ondernomen. Accommodaties aan de kust en in het ‘groene Nederland’ zijn populair voor een lang weekend weg. Tijdens Pinksteren wordt er bijna 100 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land.

Bijna 40% van alle pinkstervakanties wordt in het buitenland doorgebracht. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Pinksteren zijn Duitsland, Frankrijk en België.

Lees ook:Kerstvakantie: 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie met de kerst
Lees ook:Onderzoek: Vakantie in eigen land populairder
Lees ook:Meivakantie: 2 miljoen Nederlanders op vakantie in eigen land
Lees ook:Voorjaarsvakantie: 1,2 miljoen Nederlanders op vakantie

Geen reacties // Reageer