Herfstvakantie: Bijna 1,5 miljoen Nederlanders op vakantie

Screenshot_2016-10-18-21-32-37-1

De herfstvakantie is in volle gang, tijd om eens lekker op vakantie te gaan. Maar je bent niet alleen, volgens NBTC Holland Marketing gaan er dit jaar bijna 1,5 miljoen Nederlanders op herfstvakantie. Dat is een stijging van drie à vier procent vergeleken met vorig jaar. Dit jaar brengen ruim 750.000 Nederlanders de herfstvakantie door in eigen land. Circa 700.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) vakantie.

De herfstvakantie is een populaire periode om op vakantie te gaan. De meeste Nederlanders brengen de herfstvakantie door in eigen land. Met name de (luxere) bungalows zijn populair als verblijf. Ruim veertig procent van de binnenlandse vakanties wordt daarin doorgebracht. Wandelen en fietsen zijn traditiegetrouw de meest ondernomen activiteiten tijdens de herfstvakantie. Daarnaast is ook een bezoek aan een museum of attractiepark populair.

De eerste week van de herfstvakantie is het drukst. Met name omdat de meeste Nederlanders dan vakantie hebben maar ook brengen veel Duitsers de herfstvakantie in Nederland door. Voor de eerste week van de herfstvakantie waren er veel vroegboekingen. De nu nog beschikbare bungalows worden gevuld door lastminuteboekingen.

Zo’n 700.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden België, Duitsland en Frankrijk zijn het meest in trek.

De herfstvakantie vindt gespreid plaats; de regio’s Noord en Midden hebben vakantie van 15 tot en met 23 oktober, de regio Zuid van 22 oktober tot en met 30 oktober. Door deze verdeling zullen de meeste Nederlanders in de eerste week op een binnen- of buitenlandse vakantie gaan. In Duitsland heeft de grootste regio (Noordrijn-Westfalen) herfstvakantie van 10 tot en met 21 oktober. In België is de herfstvakantie van 31 oktober tot en met 6 november.

Lees ook:Herfstvakantie: ANWB verwacht drukke avondspits morgen
Lees ook:Morgen: Drukke avondspits verwacht door start herfstvakantie
Lees ook:Pinksteren: 450.000 vakanties in eigen land
Lees ook:Voorjaarsvakantie: 1,2 miljoen Nederlanders op vakantie
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie met de kerst

Geen reacties // Reageer