Herfststorm: Code oranje in België, NS zet geltreinen in

Met windkracht 9 en windstoten van meer dan 110 kilometer per uur is de eerste echte najaarsstorm een feit. En dat heeft gevolgen voor het verkeer in het binnen-, maar ook in het buitenland.

Voor heel Nederland is nu code geel afgegeven. Het KNMI waarschuwt voor windstoten van meer dan 120 kilometer per uur vanmiddag, deze zullen voornamelijk in Noord-Holland voorkomen. De ANWB adviseert weggebruikers om voorzichtig te zijn en goed op te letten op de weg. Er zijn nog geen treinen uitgevallen, maar de NS laat speciale geltreinen rijden, zodat de sporen minder glad worden. Door blad op het spoor, kunnen treinen namelijk last krijgen van vierkante wielen en kunnen ze niet zo hard rijden.

Ook op Schiphol verloopt alles tot dusver nog soepel. Alle vluchten vertrekken gewoon en er is nog geen vertraging gemeld. Ga je vliegen vandaag, houdt dan de website van Schiphol en je airline goed in de gaten.

Ook in het buitenland is het bar en boos. België en Frankrijk hebben code oranje afgegeven. Dat kan inhouden dat grote bomen kunnen afbreken en er schade aan huizen en gebouwen kan ontstaan. In België geldt code oranje voor het hele land, in Brussel zijn enkele tramlijnen uitgevallen. In Frankrijk is er alleen code oranje afgegeven voor departementen langs het Nauw van Calais en de regio rond Lyon.

In de loop van de avond neemt de wind weer af, maar het is nog steeds oppassen geblazen als de weg opgaat.

Lees ook:Herfststorm: Vertragingen verwacht op het spoor, Schiphol en de weg
Lees ook:Storm: Minder treinen, vluchten geschrapt, drukke avondspits
Lees ook:Harde wind: Vertraging op Schiphol, minder treinen
Lees ook:Paasstorm: Evenementen afgelast, vertraging op Schiphol
Lees ook:Herfststorm: Vluchten geschrapt, boten uit de vaart, problemen op de weg

Geen reacties // Reageer