Normale dienstregeling morgen: Rechter verbiedt staking machinisten NS

treinschiphol

Vanmorgen kwam het nieuws naar buiten dat machinisten in de Randstad morgen willen staken. Dat zou gevolgen hebben voor de dienstregeling in het hele land en daarom besloot de NS om de vakbond voor de rechter te slepen. De rechter heeft de actie nu verboden.

Machinisten in de Randstad zijn het niet eens met de nieuwe dienstregeling. Zij rijden nu vaak hetzelfde, korte, rondje en dat pikken zij niet. De vakbond kondigde daarop een staking aan voor morgen. De machinisten waren van plan om morgen tot 11.00 uur het werk neer te leggen, wat gevolgen zou hebben voor het treinverkeer in een groot deel van Nederland. De NS was het niet eens met de staking en vroeg de rechter om de actie te verbieden.

De rechter heeft de actie nu verboden. De treinen rijden morgen volgens de normale dienstregeling. Of de machinisten een andere keer nog in actie komen, is niet bekend.

Lees ook:Staking machinisten: Morgen mogelijk minder tot geen treinen in heel Nederland
Lees ook:Morgen: Mogelijk vertraging op het spoor door werkonderbreking machinisten
Lees ook:Belgische machinisten staken morgen
Lees ook:Morgen: Personeel Arriva staakt
Lees ook:Spoorstaking België: 1 op 10 treinen rijdt vandaag niet

Geen reacties // Reageer