Staking machinisten: Morgen mogelijk minder tot geen treinen in heel Nederland

staken

Reis je morgen, vrijdag, met de trein? Dan zou ik de reis maar uitstellen of de auto pakken. De NS verwacht morgen namelijk grote hinder voor treinreizigers in het hele land door een staking.

De machinisten zijn niet blij met de nieuwe dienstregeling. Zo rijden zij nu vaak op hetzelfde traject en dat willen zij niet. Vakbond VVMC (Vakbond voor Machinisten en Conducteurs) heeft de leden nu opgeroepen om in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp vanaf aanvang dienstregeling tot 11 uur ’s ochtends het werk neer te leggen. Dat heeft gevolgen voor het hele land.

Het is nog onduidelijk of de staking doorgaat en hoe groot de overlast voor reizigers daadwerkelijk wordt. Onderbrekingen op de genoemde locaties hebben mogelijk ook gevolgen voor reizigers op andere plekken in het land, omdat veel treinen langs of via deze stations rijden. Als de staking doorgaat, dan moet je rekening houden met extra reistijd of kiezen voor alternatief vervoer.

Ondertussen heeft de NS de vakbond voor de rechter gesleept. Vanmiddag is er een kort geding.  NS vraagt de rechtbank daarin te toetsen of de aangekondigde staking voldoet aan het stakingsrecht. Indien de rechter aangeeft dat er niet gestaakt mag worden, verwacht NS vrijdag de reguliere dienstregeling te kunnen rijden.

Lees ook:Normale dienstregeling morgen: Rechter verbiedt staking machinisten NS
Lees ook:Morgen: Mogelijk vertraging op het spoor door werkonderbreking machinisten
Lees ook:Belgische machinisten staken morgen
Lees ook:Langste treinstaking ooit: Duitse machinisten vanaf morgen in staking
Lees ook:Spoor bijster: Machinisten Duitse Spoorwegen dreigen met staking

Geen reacties // Reageer