Vanavond en morgen: Schiphol verwacht vertragingen door winterweer

Vlieg je vanavond, vannacht of morgen nog vanaf Schiphol? Dan kan het misschien zijn dat je vlucht vertraging heeft of zelfs helemaal geschrapt zal worden. Vanavond en morgen verwacht het KNMI namelijk sneeuw en ijzel en dat heeft grote gevolgen voor het vliegverkeer van en naar Schiphol.

Komende nacht en zaterdag overdag is er in het gehele land grote kans op gladheid door sneeuw en/of ijzel. De winterse neerslag begint later vanavond in het westen van het land als sneeuw. Deze sneeuw gaat na een aantal uur over in onderkoelde regen of motregen, met ijzel tot gevolg. Het neerslaggebied trekt langzaam oostwaarts.

Schiphol krijgt dus waarschijnlijk flink last van de sneeuw en ijzel. Om te zorgen dat reizigers er zo min mogelijk hinder van ondervinden, staan de sneeuwteams van Schiphol klaar om de banen en vliegtuigen zo veel en snel als mogelijk ijs- en sneeuwvrij te maken.

Schiphol adviseert reizigers hun vluchtinformatie te checken via Schiphol.nl, de Schiphol-app of via de website van de luchtvaartmaatschappij. Ook adviseert Schiphol reizigers om voor hun reis naar de luchthaven de actuele verkeers- en reizigersinformatie te raadplegen.

 

Lees ook:Later naar huis: Verkeershinder in Europa door winterweer
Lees ook:Harde wind: Vertraging op Schiphol, minder treinen
Lees ook:400 reizigers slapen op Schiphol, nog steeds vertragingen en annuleringen
Lees ook:Winter in Amerika: 7.600 vluchten geschrapt
Lees ook:Reminder: Morgen drukste dag ooit op Schiphol

Geen reacties // Reageer