Morgen: Mogelijk vertraging op het spoor door werkonderbreking machinisten

De nieuwe dienstregeling van de NS is al een maand oud. Naast een storm van kritiek door de reiziger, zijn ook de machinisten niet blij met deze dienstregeling. Machinisten uit het hele land zijn nu van plan om morgen naar het hoofdkantoor te gaan en dit kan gevolgen hebben voor de dienstregeling in het hele land.

Door de nieuwe dienstregeling rijden machinisten en conducteurs vaker op hetzelfde traject, het zogeheten rondje om de kerk. Dat willen de machinisten niet en het personeel heeft nu besloten om morgen een werkoverleg te houden bij het hoofdkantoor. Niemand weet precies hoeveel werknemers hier op af zullen komen en wat dit voor gevolgen heeft voor de dienstregeling.

Wel is zeker dat als er al een paar treinen niet rijden of stil worden gezet, dit gevolgen heeft voor de dienstregeling in het hele land. Het werkoverleg start om 13.00 uur, hoe lang het overleg duurt is niet bekend.

Een eerder gepland werkoverleg zou worden gehouden op 6 januari. Dit werd door de rechter verboden. Het personeel wil door de werkonderbreking protesteren tegen de monotonie van het werkrooster. Deze zou leiden tot concentratieverlies. De meeste vakbonden ondersteunen het werkoverleg niet. Zij wachten eerst eerdere toezeggingen van de NS af.

Lees ook:Normale dienstregeling morgen: Rechter verbiedt staking machinisten NS
Lees ook:Maandagavond: Geen treinverkeer op en rond Amsterdam CS
Lees ook:Staking machinisten: Morgen mogelijk minder tot geen treinen in heel Nederland
Lees ook:Geen Thalys woensdag: Belgisch spoorpersoneel gaan staken
Lees ook:Wel of geen sneeuw morgen, NS past dienstregeling vast aan

Geen reacties // Reageer