Stroomstoring Amsterdam: NS adviseert reizigers om reis naar Amsterdam en Schiphol uit te stellen

nsbus

Vannacht was er een grote stroomstoring in Amsterdam, waardoor de hele stad in het donker zat. Inmiddels is de stroomstoring bijna weer verholpen, maar er zijn nog wel grote problemen op het spoor. NS komt nu met een reisadvies en adviseert reizigers om niet naar Amsterdam te reizen.

De storing begon vannacht rond 04.00 uur. 360.000 klanten van netbeheerder Liander zaten zonder stroom door een storing. Inmiddels heeft een groot deel van de stad weer stroom, maar het zorgde wel voor veel problemen in de stad. Ook het verkeer had en heeft flink last van deze storing. Matrixborden doen het niet, spitsstroken zijn gesloten, waardoor er lange files rondom de hoofdstad zijn ontstaan. OP de A2 stond rond 08.30 uur 20 kilometer file. Ook de metro’s en trams reden niet, inmiddels is deze dienstregeling wel weer opgestart. Bij de NS zijn er momenteel grotere problemen.

Want door deze stroomstoring kunnen er geen seinen en wissels worden bediend in Amsterdam Centraal en dat heeft gevolgen voor de rest van het land. Er rijden daarom geen treinen van en naar Amsterdam Centraal en dat heeft gevolgen voor de rest van het land. Zo is het ook erg lastig om naar Schiphol en Utrecht te reizen. De NS adviseert reizigers nu met klem om voorlopig niet naar Amsterdam, Utrecht en Schiphol te reizen.

Het is niet bekend hoelang deze situatie nog duurt. Inmiddels staan er aan de noordzijde van Amsterdam Centraal bussen om reizigers naar Schiphol te brengen. NS adviseert reizigers ook om de website goed in de gaten te houden.

Lees ook:Stroomstoring: Koffers achtergebleven op Schiphol
Lees ook:Koningsdag: Oranjedienstregeling NS en station Amsterdam RAI gesloten
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Minder tot geen treinen van en naar Schiphol
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Minder tot geen treinen van en naar Schiphol
Lees ook:Tienduizenden Franse gezinnen zonder stroom door sneeuwstorm

Geen reacties // Reageer