Noodtoestand Gambia: Touroperators halen toeristen op

Het rommelt in Gambia. De zittende president weigert plaats te maken voor de nieuwe president, het leger dreigt met ingrijpen. De president heeft de noodtoestand uitgeroepen, Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies aangepast en touroperators halen vandaag alle toeristen op.

President Jammeh verloor in december vorig jaar de presidentsverkiezingen. Morgen is de wisseling van de wacht en zou de nieuwe president ingezworen worden. Maar Jammeh accepteert zijn verlies niet, weigert om te vertrekken en dat pikken landen rondom Gambia niet. Het leger en landen in de regio dreigen nu met militair ingrijpen. De bevolking is op de vlucht geslagen en de president heeft nu de noodtoestand afgekondigd.

Het ministerie van Buitelandse Zaken is bang voor chaos en geweld en heeft gisteren besloten om het reisadvies aan te passen. Er geldt nu een negatief reisadvies voor Gambia, reizen naar Gambia kan alleen nog als het echt noodzakelijk is.  Dit betekent dat het land, zolang het aangepaste reisadvies geldt, niet geschikt is als toeristische bestemming. Touroperators TUI en Corendon namen gelijk het zekere voor het onzekere en halen vandaag alle Nederlanders op.

Op dit moment verblijven er 1600 Nederlandse toeristen in Gambia, 800 via TUI, 831 via Corendon, Er vertrekken in totaal 8 lege vliegtuigen naar Gambia om alle toeristen op te halen. De touroperators bieden de komende tijd geen nieuwe reizen naar het land aan. Mocht je een vakantie hebben geboekt naar Gambia, dan mag je deze bij TUI en Corendon kosteloos annuleren of omboeken.

Mocht je in het land wonen of op vakantie zijn zonder touroperator, dan adviseert Buitenlandse Zaken om je alleen te verplaatsen wanneer dit noodzakelijk is en houd de situatie goed in de gaten.

Lees ook:Noodtoestand Gambia opgeheven, reisadvies versoepeld
Lees ook:Noodtoestand Gambia: Negatief reisadvies voor hoofdstad Banjul
Lees ook:Ondanks negatief reisadvies: Corendon vliegt weer naar Tunesië
Lees ook:Na aanslag: Noodtoestand Tunesië
Lees ook:Noodtoestand Tunesië opgeheven

Geen reacties // Reageer