Noodtoestand Gambia: Negatief reisadvies voor hoofdstad Banjul

Het is nog altijd onrustig in Gambia. De nieuwe president is inmiddels ingezworen, maar de oude president blijft zitten waar hij zit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nu een negatief reisadvies afgegeven voor Banjul, de hoofdstad van Gambia. Code rood is van kracht.

President Jammeh verloor in december vorig jaar de presidentsverkiezingen. Maar Jammeh accepteert zijn verlies niet, weigert om te vertrekken en dat pikken landen rondom Gambia niet. De nieuwe president, Adama Barrow, zit inmiddels in Senegal en is gisteren ingezworen als nieuwe president van Gambia.

Troepen van landen rondom Gambia zijn nu het land binnengevallen om de president af te zetten. De interventie is inmiddels stilgelegd, buurlanden geven de president nog tot 12 uur vanmiddag de tijd om af te treden en uit het land te vertrekken. Mocht dat niet gebeuren, dat is de chaos niet te overzien. President Jammeh heeft woensdag de noodtoestand afgekondigd en 30.000 Gambianen zijn inmiddels al gevlucht voor deze dreigende situatie.

Buitenlandse Zaken heeft woensdag al een negatief reisadvies voor Gambia afgegeven. Alleen als het echt noodzakelijk is, is het nog mogelijk om naar Gambia te reizen. Gisteravond besloot het ministerie om het reisadvies voor de hoofdstad Banjul te wijzigen. Het ministerie adviseert Nederlanders met klem om niet naar de hoofdstad te reizen. Ben je wel in Banjul, blijf dan binnen en volg de ontwikkelingen. Het vliegveld is nu nog open, maar kan ook zomaar gesloten worden.

TUI en Corendon besloten dinsdag om de Nederlandse toeristen woensdagmorgen op te halen. Een groot deel is inmiddels weer terug in Nederland, een klein deel zal zaterdagmiddag nog worden opgehaald. Het is de vraag of dit lukt, aangezien het vliegveld zomaar gesloten kan worden.

Inmiddels is ook het pannenkoekenrestaurant van het Nederlandse stel uit de aflevering van Ik Vertrek van afgelopen vrijdag gesloten. Het echtpaar weigert echter om het land te verlaten.

Lees ook:Noodtoestand Gambia: Touroperators halen toeristen op
Lees ook:Noodtoestand Gambia opgeheven, reisadvies versoepeld
Lees ook:Negatief reisadvies Burundi na staatsgreep
Lees ook:Reisadvies na staatsgreep gewijzigd: Reis niet naar Burkina Faso
Lees ook:Reisadvies voor Gambia aangepast

Geen reacties // Reageer