Ondanks negatief reisadvies: Corendon vliegt weer naar Tunesië

tunesie

Op 26 juni 2015 werd er een aanslag gepleegd in Port El-Kantaoui, ten noorden van de badplaats Sousse. Er vielen meerdere doden en gewonden. De noodtoestand werd ingevoerd en het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf een negatief reisadvies af voor het land. Het reisadvies is nog steeds van kracht, maar touroperator Corendon biedt nu toch weer reizen aan naar Tunesië.

De aanslag vond plaats op het strand bij en in de hotels Impérial Marhaba en Orient Palace in de populaire badplaats Port el-Kantaoui, vlakbij Sousse. Tientallen toeristen, waaronder veel Duitsers, overleefden de aanslag niet. De noodtoestand werd ingevoerd en er kwam een negatief reisadvies. De touroperators haalden de toeristen weer op en schrapten Tunesië uit het aanbod.

Anderhalf jaar later is het reisadvies nog steeds van kracht. Het toerisme is stil komen te liggen en miljoenen toeristen laten het land nu links liggen. Dat heeft grote gevolgen gehad voor de Tunesiërs die in het toerisme werkten. Zij konden het hoofd niet meer boven water houden en moesten op zoek naar ander werk. En dat terwijl het al een jaar rustig is in het land.

Corendon ziet ook dat het rustig is en heeft besloten om weer naar het land te vliegen, geheel tegen het reisadvies in. De touroperator vliegt vanaf mei weer naar diverse steden en biedt nu hotels aan tegen stuntprijzen. De touroperator laat aan RTL Nieuws weten dat zij het reisadvies betuttelend vinden. Buitenlandse Zaken is niet blij met dit initiatief van Corendon en vinden het zorgwekkend dat de touroperator met de veiligheid van de Nederlanders stunt. Het is namelijk nog steeds gevaarlijk in Tunesië, ook al lijkt het rustig op de oppervlakte.

Volgens de ANWB hebben Nederlanders die straks naar Tunesië gaan een groot probleem, mocht er weer een aanslag plaatsvinden. De verzekering dekt dan de schade niet en het Calamiteitenfonds helpt getroffen Nederlanders ook niet, aangezien het hier gaat om een land met een negatief reisadvies.

Corendon laat weten dat er al honderden boekingen zijn gemaakt voor reizen naar Tunesie. Mocht het fout gaan, dan zal de touroperator de toeristen met hun eigen vliegtuigen ophalen.

Lees ook:Negatief reisadvies Tunesië: Reisorganisaties halen alle Nederlandse toeristen terug
Lees ook:Arkefly vliegt niet meer naar Tunesië
Lees ook:TUI annuleert tot eind oktober alle vakantiereizen naar Tunesië
Lees ook:Noodtoestand Tunesië opgeheven
Lees ook:Na aanslagen: Miljoen minder toeristen bezoeken Tunesië

Geen reacties // Reageer