Overvolle treinen: ConsumentenClaim sleept NS voor de rechter

Reizen met de trein is al een paar maanden geen pretje. Je moet vaker staan tijdens de spits en de treinen en de perrons zijn overvol. Consumentenclaim.nl is al een tijd bezig om NS voor de rechter te slepen en heeft de vervoerder deze week dan ook gedaagd.

Treinreizigers krijgen niet de service en het comfort waarvoor zij betalen en moeten volgens de massaclaimorganisatie gecompenseerd worden. Voor de zaak die nu wordt uitgeprocedeerd, werd in november 2016 over een periode van 3 weken gedetailleerd bijgehouden en gedocumenteerd hoe vol de treinen zaten op het intercitytraject van Utrecht Centraal naar Amsterdam-Zuid.

De treinreiziger moest in 45% van de reizen langer dan 15 minuten staan en kon in 20% van de gevallen zelfs niet instappen, omdat de trein overvol zat. Ook deden zich in 1 op de 6 reizen onveilige situaties voor, omdat Intercitytreinen niet zijn voorzien van handgrepen waar reizigers zich onderweg aan kunnen vasthouden. Deelname aan de massaclaim tegen NS is nog steeds mogelijk. In lijn met de compensatieregeling die NS kent voor vertragingen wordt 50% van het reisgeld teruggevorderd.

Reis jij nu ook dagelijks met de trein en ben je het staan in de trein echt helemaal zat? Je kan je nog steeds, gratis, aanmelden via deze link.

ConsumentenClaim werkt op basis van no cure no pay. Alleen bij succes vraagt het bedrijf een vergoeding. Als er geen resultaat voor jou wordt bereikt, hoef je niks te betalen. Als de NS haar verplichtingen alsnog nakomt, hoef je ook niets te betalen. Alleen als er een schadevergoeding wordt overeengekomen of toegewezen dan betaal je een percentage over het resultaat. Het percentage voor deze claim is nog niet vastgesteld.

Lees ook:Claim NS: ConsumentenClaim roept hulp treinreizigers in
Lees ook:ConsumentenClaim eist compensatie voor overvolle treinen
Lees ook:Staan in de trein: 5.000 reizigers willen schadevergoeding van NS
Lees ook:Overvolle treinen: Consumentenclaim wil compensatie voor achterblijvende treinreizigers
Lees ook:Ook vanavond nog minder treinen door sein- en wisselstoring station Utrecht

Geen reacties // Reageer