Vandaag: Drukte op de weg door start meivakantie

Hoewel het nog april is, start vandaag al de meivakantie.  Veel Nederlanders trekken er voor een aantal dagen op uit. Naast vakantiebestemmingen in eigen land trekken er ook veel mensen richting Duitsland en Frankrijk. De ANWB verwacht voor vandaag extra files op de snelwegen.

De meivakantie is dit jaar officieel van zaterdag 22 tot en met zondag 30 april. Maar er zijn nogal wat scholen die afwijken van die richtlijn.

Vandaag veel files

Niettemin verwacht de afdeling verkeersinformatie van de ANWB vandaag veel files op de weg. Vooral op de wegen naar de recreatiegebieden in het midden en zuiden van het land zal het ’s middags drukker zijn dan gebruikelijk. De filekans is het grootst op de snelwegen rond Amersfoort (A1, A28), de A12 Utrecht – Arnhem en op de wegen richting de Hollandse- en Zeeuwse kust.

Bloemencorso geeft zaterdag vertraging in Bollenstreek

Het jaarlijkse bloemencorso in de Bollenstreek zal vooral morgen voor verkeershinder zorgen. Dan trekt de stoet praalwagens van Noordwijk via de Keukenhof naar Haarlem. Een groot deel van de N208 zal zaterdag  afgesloten zijn voor het verkeer. Verkeer naar de Keukenhof of het corso moet rekening houden met files op de N207.

Lees ook:Dit weekend: Files door paasverkeer
Lees ook:Dit weekend: Lange files verwacht richting Zuid-Europa
Lees ook:Zomervakantie: ANWB waarschuwt voor lange files in Frankrijk zaterdag
Lees ook:Zwarte Zaterdag: Weer filerijden op Europese wegen
Lees ook:Voorjaarsvakantie: ANWB waarschuwt voor lange files richting wintersportgebieden

Geen reacties // Reageer